perjantai 16. huhtikuuta 2010

Paperikeiju...


Paperikeijun uusimman haasteen aiheena on tehdä sivu, jossa koristeena on pelkkiä kukkia. Aikaa osallistua on 29.4. asti ja huhtikuun haasteisiin osallistuneiden kesken arvotaan palkinto toukokuun alussa. Lisäohjeita löytyy Paperikeijun blogista, jonne myös osallistujien oma sivu on tarkoitus linkittää.

Tein oman sivuni Paperikeijun Jaanan lähettämistä DT-materiaaleista. Vaikka koristeena on pelkästään kukkia, en halunnut niistä hempeitä. Suomalainen kevättalvihan ei ole erityisen hempeä, eikä kaikkien kukkienkaan tarvitse olla. Sivun kukat on tehty tavallisesta kuviopaperista taittelemalla, ja osa on lisäksi osittain upotettu gessoon eli valkoiseen pohjustusaineeseen, jota yleensä käytetään esimerkiksi taulujen pohjustamiseen. Myös valokuvan reunat ja sivun alareuna on käsitelty valkoisella gessolla tarkoituksella epätasaisesti.


Myös stop-otsikko on leikattu tavallisesta kuviopaperista hyödyntäen jo käytettyjen aakkostarrojen jäljiltä jäänyttä tarra-arkin runkoa. Tarra-arkissahan on aakkosten tyhjä paikka jäljellä ja sen avulla on helppo piirtää aakkosten muoto paperille ja sitten leikata. Reunustin vielä leikatut aakkoset mustalla kynällä, ja käsittelin pinnan ohuella samettihileen ja koholakan sekoituksella. Tavoittelin sellaista huuruista ja talvista pintaa. Aakkoset on kiinnitetty sivuun kohotarroilla. Jonkinlaiset köyhän miehen thickers-aakkoset siis, ja samalla uusiokäyttöä, koska varsinaiset aakkostarrat on jo käytetty. Ja seuraavalla kerralla aakkosista jo tyhjää aakkostarra-arkkia voi käyttää vaikka sabluunana, jonka läpi tuputtaa mustetta tai maalia suoraan sivuun ja tekee aakkoset sillä tavalla. Siis vähintään kolmet aakkoset yhdestä tarra-arkista, jos innostuu tai erityisen rakkaasta fontista vaikka enemmän. Taidan nykyään tykätä todella paljon perinteisistä, litteistä aakkostarroista, koska ne ovat niin monella tavalla uusiokäytettävissä.

Sivun pyöreät tekstilappuset ovat oikeastaan sattuman tulosta, sillä olin aluksi tekemässä 12*12 -tuumakoon sivua ja sitten tästä tulikin pienempi. Sen prosessin aikana leikkasin jo kirjoittamani pyöreät journalingtekstit irti paperista tavalla, jolla ympärille jäi pyöreät kehykset. Nidoin lopuksi irtonaiset paperiympyrät paikoilleen. Näyttävät melkein tageilta, mutta tekeminen oli mutkatonta -- tarvitaan vain sakset. Ei gessoakaan ole alunperin tarkoitettu skräppäämiseen (tai nitojaa, vaikka monet sitä skräppäämiseen käyttävät). En ole laskenut kuinka monta nitojan niittiä tähän sivuun meni, mutta aika monta. Kiinnitin niiteillä aakkoset, kukat ja journalingtagit, ja samalla käytin niittejä koristeina.


Tämän sivun kukkien ohjeen lupaan laittaa blogiin viikonlopun aikana, jos joku haluaa väkertää samanlaisia. Samalla tavalla tehdyistä kukistahan saa ihan niin romanttisia kuin haluaa. Nämä näyttäisivät ihan erilaisilta, jos reunat olisi käsitelty vaikka kimalleliimalla gesson sijaan.

Tarvikkeet:

Tämän paketin kuviopapereita ja aakkostarrat Paperikeijusta (myös oikean reunan teksti on paketin papereista eli yhden kuviopaperin toiselta puolelta). Omasta askartelukaapista käytetty lisäksi gessoa, koholakkaa, samettihilettä, suihkeväriä, nitojaa sekä jo loppuneiden aakkostarrojen tyhjää tarra-arkkia.

5 kommenttia:

 1. Hauska aihe! :) Kukkaset näyttää kivalta ja niitit tuo sopivasti rouheutta.

  VastaaPoista
 2. Tykkään tästä sivusta! Jotenkin se vain "sopii silmääni", kaikki jotenkin kohdallaan siis. Ja tuo aakkostarrojen uusiokäyttö on varsin kekseliästä!

  VastaaPoista
 3. Upee sivu, sekä tuo valokuva, aihe, että koristelu ja värimaailma... tykkään siis kaikesta tässä!
  Mäkin muuten tuputin just yhden leiskan kirjaimet tarra-arkin aukkojen läpi, kun otsikkoon ei olis ollut k-kirjainta... Olis ollut ihan hieno sellaisenaan, mutta sitten aloin laittaa vielä Glossya päälle ja se ei kyllä mennyt parempaan suuntaan. Mä ja Glossy ei sovita yhteen mutta sulta se näyttää sujuvan ;o)

  VastaaPoista
 4. Ei ihan menny mun arvaus nappihin :D

  Hauska idea toi kuva! Ja runsaan näköönen sivu!

  VastaaPoista
 5. Mua nauratti tuo köyhän miehen thickers-juttu :D Tosi hienolta ne kyllä näyttävät, kekseliästä. Kuva on aivan ihana ja aihe niin suloinen.

  VastaaPoista