torstai 22. huhtikuuta 2010

Glimmer mist, glam ja glaze

Askartelututtujen kanssa ollaan viime päivinä puhuttu ahkerasti Glimmer Mist -suihkeväristä ja muista vastaavista tuotteista. Suihkevärien käyttö askartelussa on selvästi muoti-ilmiö, mutta minulle mieleinen sellainen. Käytän värejä itse tehtyjen koristeiden materiaalin värjäämiseen ja valmiiden koristeiden värin vaihtamiseen, suihkutan scrapbook-sivujen ja joskus valokuvienkin päälle ja niin edelleen. Joskus värjään kulhossa kuten kuvissa ja kaadan lopun värin takaisin pulloon.

Minulle suurin hankaluus suihkevärien löytämiseen liittyen on ollut sävyn hahmottaminen. Pakkaus tai sen etiketti tai pakkauksen taustapuolella oleva tarra antavat väristä vain viitteellisen kuvan ja jotkut värit osoittautuvat paljon vaaleammiksi kuin luulin. Itse tykkään suihkeväreissä voimakkaan värisistä, aika peittävistäkin sävyistä. Ehkä se johtuu siitä, että käytän niitä paljon esimerkiksi kukkien tekemiseen käyttämieni kahvinsuodatinpussien värjäämiseen tai ehkä se on vain oma mieltymys.

Suosikkivärejäni tällä hetkellä ovat ylimmän kuvan patina (hiukan vaaleampi kuivuessaan, mutta jotenkin taianomainen ja monikäyttöinen) sekä askartelukirppikseltä bongaamani sweet pea, jota on käytetty esimerkiksi tuohon pyöreään kukkaan. Minulla on yksi vihreä sävy, olive vine, jota on käytetty saman valokuvan itse tehdyissä lehdissä. Pohjana näissä on valkaisematon suodatinpaperi eli se toki vaikuttaa sävyyn.


Lisäksi minulta löytyy tummansininen sapphire, jonka voi bongata esimerksi tämän scrapbook-sivun maalarinteipeistä. Yhden virheostoksenkin olen tehnyt, sillä viides minulta löytyvä sävy haunted shadow on värimaailmaan mielestäni liian lähellä minulta jo löytyviä sävyjä. Tummempi toki ja aivan ihana, mutta tarkoitukseni oli etsiä muuta, koska sweet pean ja sapphiren sekoituksella saan aikaan aika samankaltaisen sävyn.

Olisiko kenelläkään tarvetta haunted shadow -glimmer mistille? Sävyn näkee alimman valokuvan kukasta, johon on käytetty hämäävästi myös kimalleliimaa. Haunted shadow on tuo kukan ei-niin-kimaltava "perusväri". Pakkauksesta käytetty maksimissaan yksi kuudesosa eli viisi kuudesosaa jäljellä. Postikuluineen hintaa tulisi 4,5 euroa pahvisessa tukevassa kotelossa postitettuna. Ilmoittele kommentteihin, jos sävylle on käyttöä.

Jos haunted shadow löytää uuden kodin, tähän hyllyyn tulisi tilaa vielä oranssiin vivahtavalle sävylle.. Ja mitä ne glimmer glam ja glimmer glaze ovat? Hiukan tärisevästä Youtube-videosta näkee lisää. Uteliaana odottelen näitä uutuuksia, joita ei vielä ole missään myynnissä. Pohdin myös, voisiko saman efektin saada sotkemalla glimmer mistiä muiden tarvikkeiden kanssa. Tämäkin selviäisi parhaiten, jos joskus pääsisi kokeilemaan uutuuksia.

Olisi tosi kiva kuulla muiden omista suosikkiväreistä. Voin tässä samalla paljastaa, että uuden kodin ovat jo löytäneet monen tykkäämät vintage pink ja pearl, koska omaan käyttööni ne osoittautuivat aivan liian vaaleiksi. Suosikkivärit ovat siis täysin henkilökohtainen juttu, mutta silti kiinnostava.  

5 kommenttia:

 1. Moikka!
  Kyllä olisin kiinnostunut ostamaan tuon "haunted shadow"-suihkeen! Laita mulle meiliä, jos se on vielä saatavana? noorannurkka@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Minä ostin yhden tuollaisen kokeeksi, juurikin kun kaikki siitä niin blogeissaan puhuivat. Mitään hajua ei ollut mitä tuo aine oikeasti oli ja värisävyistä ei ottanut selvää yhtään, nimikään ei paljon antanut viitteitä, joten klikkasin vain jonkin sävyn nettikaupan koriin.

  Tuo väri joka minulle kotiin ilmestyi, on "Glacier" ja aine vaikutti ihan mukavalta, mutta tuon yhden sävyn perusteella luulin että kaikissa muissakin sävyissä on lopputuloksena vain kalpea aavistus tuosta pullossa olevasta voimakkaansävyisestä nesteestä.
  Oli tosi hyvä että laitoit tämän postauksen, nyt ehkä voisinkin vielä koittaa jotakin muutakin sävyä, jos niitä kerran on myös kirkkaampina sävyinäkin. Joten kiitos, tämä oli oikein informatiivinen postaus minulle!

  VastaaPoista
 3. ...Niin ja unohtui vielä kirjoittaa, että tuo ensimmäinen kuva on aivan mielettömän ihana! Tuo lautanen on tosi upea (mistä tuollaisia voi löytää?) ja näyttää kivalta kun tuo iso kukka lainehtii tuolla kauniin värisessä nesteessä!

  VastaaPoista
 4. Haunted shadow varattu Nooralle.

  Onnekas: lautanen on Japanista ja tarkoitettu ihan muuhun käyttöön, mutta ovat niin sopivan kokoisia :) Helsingissä ainakin Tokyokan on paikka, josta löytää vastaavia.

  Ja edelleen olisi ihana kuulla muitten Glimmer Mist -lempisävyistä..

  VastaaPoista
 5. patina, wheatfields, key lime Pie, pearl & peach delight löytyy tällä hetkellä valikoimista. en ole ehtinyt vielä kokeilla pinkkejä, punaisia tai keltaisia sävyjä ja odotan jo innoissani glamia ja glazea :-)

  VastaaPoista