tiistai 2. maaliskuuta 2010

Näinkin sen voi tehdä


Digiskräppäyksessä minua on välillä häirinnyt ajatus ei-käsinkirjoitetusta tekstistä, koska oman käsialan käyttö on minulle tärkeä osa skräppäystä. Päädyin tällä kertaa teettämään digisivun tuumakoossa 8*8 (en printtaa kuvia, vaan teetän ne) ja kirjoittamaan tekstin käsin suoraan sivuun. Se tuntui yllättävän luontevalta ja uskon, että teen näin myös jatkossa, ainakin välillä.


Tässä sivussa on käytetty muuten paljon ilmaista materiaalia: aakkoset, taustapaperi ja "leima" eli lintukehys ovat kaikki ilmaisia. Ainoastaan kuvan koon ja tyylin muokkaamiseen käytetyn maskin olen erikseen ostanut. Kustannuksia valmiille sivulle tuli yhteensä noin 1,5 euroa, joka kattaa sivun teettämisen, käytetyn kynän ja maskin. Eipä silti, ei skräppäykselle voi tai kannata laskea hintaa. Tämän sivun tekeminen oli minulle tärkeää ja aion aina välillä jatkaa sukuaiheisten sivujen sarjaa.


Tarvikkeet:

Red Puffy Paint Alpha / Tina Chambers, painted photo masks /
Robyn Gough Designs ja Spring Time Fever Digital Kit / Tia Bennett.

13 kommenttia:

 1. Ihana, ihana sivu <3 Voit kuvitella, että aihe uppoaa minussa otolliseen maaperään juuri nyt :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa mustaa, punaista, kuvaa, tekstiä! Tuo lintukehys on upea, pitääpä ladata itsellekin...

  VastaaPoista
 3. Musta on ihanaa, kun saat näihin digisivuihin sen saman ihanan tunnelman mitä sun paperisivuissakin on. Kaunista.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo sun oman käsialan käyttö tuo näihin sivuihin sen oman leiman ja erilaisen tunnelman.... Tarinointi on taas niin kaunis!

  VastaaPoista
 5. Tärkeä teksti ja kaunis leiska.

  En ole digitekijöitä seurannut yhtään kun se ei ole minua niin koskettanut, mutta sattumalta tuli vastaan leiska joka fiilikseltään muistutti sinun telkkarityöstäsi kovasti: http://www.flickr.com/photos/didee_365/4118456792/in/set-72157621460495603/ Onko tämä Diana Martin sinulle tuttu? Teissä molemmissa on kivaa se, että teette digillä ihan eri juttua kuin paperilla.

  VastaaPoista
 6. tykkään tykkään! tekstin sisältö on mahtava. tiedät kai, että omasta käsialasta voi tehdä fontin, esim. täällä: http://www.yourfonts.com/

  upea sivu, taidan tosiaan minäkin mennä lataamaan tuota ihanaa kehystä. josko sitten saisin aloitettua digeilyä :).

  VastaaPoista
 7. Kiitos kauniista sanoista.

  Sannika: Diana Martin ei ole minulle tuttu, mutta hänen paljon käyttämänsä Kenner Road on eli meillä on samanlainen maku.

  Lintsi ja muut kiinnostuneet: lintukehys eli digikielellä "leima" on osa tätä settiä
  http://www.twopeasinabucket.com/digitalKits_free_200704.asp

  VastaaPoista
 8. Ja pakko vielä kommentoida, että jostain syystä ajatus omaan perustuvasta fontista on minusta vähän pelottava. Taidan olla outo :)

  VastaaPoista
 9. siis omaan käsialaan perustuvasta fontista, taidan olla myös vähän sekava :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hienoa, että teet sukusivuja! Uskon niiden merkityksen vain kasvavan ajan kuluessa. Ja myös oman käsialan käyttö on tärkeää, joten hybridit tosiaan kunniaan.

  Ja kiitos linkistä!

  VastaaPoista
 11. Samaa mieltä kuin muut, hieno hybridi! Ja tosiaan, sun käsiala on niin kaunis, että digisivuista jää paljon puuttumaan ilman sitä.

  VastaaPoista