lauantai 30. tammikuuta 2010

Tavoitteet


Luin Inspiroidu-haasteen kuukauden kisan kuvauksen monta, monta kertaa miettien voinko oikeasti toteuttaa sen tällä tavalla. Päädyin siihen, että voin, ja toivon kovasti, että minua ei diskata, koska palkinto on niin herkullinen (ja olen aika innoissani tästä muodosta). En tehnyt minialbumia, vaan kaksi kuutiota. Molemmissa kuutioissa on kuusi valokuvaa, joihin on yhdistetty tekstiä: oikeastaan kuusi minikokoista scrapbook-sivua. Yhteensä siis kaksitoista, koska kuutiota on kaksi.

Toteutin tavoitteet tälle vuodelle -teeman siis aiheesta skräppäys. Jokaisessa kuution valokuvassa ja siihen liittyvässä tekstissä on jotain sellaista, mikä on minulle skräppäyksessä tärkeää. Osassa se on teksti, osassa tunnelma, osassa asettelu. Sivut ovat vuodelta 2009 eli tämä on oikeastaan uusiokäyttöä eli skräppäämistä skräppäyksestä. Tavoitteet eivät välttämättä avaudu muille, mutta jokaisessa sivussa on jotain, mitä tavoittelen. Nämä on tarkoitettu itselleni inspiraatioksi. Skräpistettäväksi. Olen aika innoissani tästä projektista. Kuutioita voi hypistellä, kasata tai vaikka heittää kuin noppia ja luulen, että osa tavoitteistani saattaa oikeasti toteutua tätä kautta.


Pahoittelen huonoja valokuvia ja inhorealistisia kuvia talven ahavoittamista käsistä (kynsihoidon tarpeessa, selvästi), mutta halusin näihin mittakaavan mukaan. Vaihdan valokuvat parempiin, jos ensi viikolla on rauhallinen hetki ja tarpeeksi valoa. Halusin kuitenkin osallistua haasteeseen ennen kuin kuukausi loppuu.


Miten nämä on tehty? Leikkasin kuutiot valokuvapaperista eli koko projektille tuli hintaa alle euro. Valokuvapaperille kannattaa asetella kuusi pientä valokuvaa ikään kuin ristin muotoon, neljä pystysuoraan ja kaksi niiden rinnalle niin, että vaakasuoraan on kolme valokuvaa. Ympärille kannattaa leikatessa jättää vähän tilaa, jotta kuution sisäpuolen saa teipattua kiinni. Kuutiot ovat onttoja.13 kommenttia:

 1. vau! -Taas kerran!-
  Ja jos tämä diskataan niin... se on kyllä sitten vähintään suuri vääryys!
  :-)

  -blogiton Anu-

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavan hieno toteutus kisaan, ei sua voida diskata..

  VastaaPoista
 3. Tää on ihan mahtava! Tosi söpö :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuutiot!! Ja taidan vähän skräpistää ideaa, kun mietin että voisi just tulostella erilaisia luonnoksia skrpäpäilyyn ja kortteiluun, ja kun inspiraatiopula iskee niin heittää noppia ja alkaa väkertää luonnoksen mukaista korttia/sivua... Voisi toimia pula-aikoina :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömän huippu idea! Tykkään, tykkään, tykkään! :)

  VastaaPoista
 6. Sulla on aivan mielettömän kivoja ideoita. Tämäkin on ihana. Ihana!

  VastaaPoista
 7. Onpa kivan erilainen toteutus haasteeseen!! En epäile hetkeäkään, etteikö näistä kuutioista olisi inspiraation lähteiksi pitkäksi aikaa! Hyvähyvähyvä... =)

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea, tosi kivat kuutiot!

  VastaaPoista
 9. voi kuinka mainio idea! tosi piristävää ja rikastuttavaa nähdä erilaisia toteutuksia varsinkin näissä isommissa haasteissa! olkoon kuutioista sulle paljon iloa ja inspiraatiota :)!

  VastaaPoista