keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Paperikeijun DT: tammikuun ensimmäinen


Paperikeijun tammikuun DT-sivuni aihe on hiukan hassu. Rakensin kuvan matkalla ottamani valokuvan ympärille ja sivu aihe liittyy ihmettelyyn sekä matkustamisen iloon, ei pelkästään suklaaomenoihin. :) Ihastuin tosi paljon Basic Greyn kuviopaperiin, josta tässä on käytetty molempia puolia eli sekä tuota pitsiä että taustan raitakuvioita. Harmi, että paperi loppui jo tällä silppuamisella..Materiaalien erityishaaste minulle oli kuinka saisin materiaaleihin kolmiulotteisuutta. Kaikki tässä sivussa käytetty on "litteää": kaksi scrapbook-paperia, siirtokuva-aakkosia ja valokuvakulmatarra-arkki. Kuka löytää valokuvasta kaikki valokuvakulmat? Kuinka monta? Isointa valokuvakulmaa käytin tekstipalkkina eli journalinglappuna, ja ihan pienistä tein sivun kukkakoristeen. Kääntelin kulmia kynän avulla pyöristäen ylöspäin ja hieroin reunoihin mustetta. Kukan lehdet tein kuviopaperin taustapuolesta leikkaamalla ja taittelemalla. Mistä tahansa voi tehdä mitä tahansa, se on askartelussa kivointa.


Kiinnitin siirtokuvakirjaimet paperille ja leikkasin irti, kohotin ne sen jälkeen irti paperista itse tehdyillä "kohotarroilla". Kohotarrojen sijaan käytin vanhojen (paksujen) aakkostarrojen xyz-tyyppisiä kirjaimia kohotarroina. Leikkasin ne ensin sopivan muotoisiksi. Toimivat erityisen hyvin, kun päälle tuleva koriste on sekin tarra: ei tarvitse edes liimaa ja materiaali on jo valmiiksi kotona. Jos ei omista xyz-kirjainten ylijäämävarastoa, paksuista pahvipakkauksista saa leikattua myös "kohotarroja". Nehän jäävät joka tapauksessa piiloon. Pääasia, että nostavat materiaalin sivusta ylemmäs, kuten tässä sivussa myös yläkulman valokuvakulman.

DT-materiaaleista syntyi toinenkin sivu. Se on ihan erilainen kuin tämä, vaikka värimaailma onkin samanlainen. Siitä lisää pian.


Tarvikkeet

Taustapaperit Basic Grey (Nook and Pantry: Cookbook), käytetty paperin molempia puolia, ja Daisy D's (Chloé Marie: Tavel Rosé). Siirtokuva-aakkoset Daisy D's. Valokuvakulmatarra-arkki myös Daisy D's. Käytetty lisäksi vanhoja aakkostarroja kohotarroiksi leikattuina sekä vaaleanpunaista akryylimaalia ja eri värisiä musteita.

4 kommenttia:

  1. Kaunis sivu ja aihekin mitä makein. Tykkään todella paljon tuosta kukasta, aivan mahtava idea. Tuo pitsipaperi on todella kaunista, täytyy varmaan hankkia itsellekin.

    VastaaPoista
  2. Kauniilta ja ihanalta näyttää!

    VastaaPoista
  3. Onpas näppärän näköinen valokuvakulmakukka!! Tykkään myös miten olet käyttänyt yhtä tarinointiin... Ihanan Xingmäinen sivu!! =)

    VastaaPoista