lauantai 14. marraskuuta 2009

Merten takana


Viikko sitten minulla oli mahdollisuus käväistä Yhdysvalloissa, Seattlessa Creating Keepsakes -skäppäystapahtumassa (tuttavallisesti lyhennettyna CKC). CKC järjestetään joka vuosi useilla eri paikkakunnilla, ensi vuoden aikataulun näkee tästä.


CKC:n perusrakenne on hyvin samanlainen kuin kotimaisessa Intohimona skräppäys -tapahtumassa. On skräppäystä, kilpailuja, kursseja ja messut, joissa on mahdollisuus tehdä ostoksia. Mittakaava on toki erilainen; suomalaisittain jo ala-aulan "laukkuparkki" sai hymyn huulille (katso alin kuva).


Itse olin liikkeellä ystävän kanssa, joka ei harrasta skräppäystä, eikä minulla ollut mahdollisuus kuin käväistä tapahtumassa. Kursseille osallistuminen olisi muutenkin ollut vaikeaa, sillä mukaan olisi pitänyt tuoda omat askarteluvälineet. Voin vain kuvitella lentokentän turvatarkastusväen ilmeet, ja omani, jos niitä kuljettaisin mukanani.. Omat kokemukseni rajoittuvat siis vain CKC:n messuihin.Napsin kuvia sattumanvaraisesti eli näissä ei ole tuttuja ihmisiä. Yleiskuvan näistä toivottavasti saa. Messujen sisäänpääsy maksoi 7 dollaria, jos mukana oli webbisivulta etukäteen printattu alennuskuponki. Kursseille osallistujille sisäänpääsy oli ilmainen.

Myyntipisteiden lisäksi messuilla oli runsaasti make-and-take -pisteitä, joissa opetettiin uusi tekniikka tai tehtiin jotain pientä. Yleensä nämä olivat maksullisia (muutama oli ilmainen), hinnat näyttivät liikkuvan noin 3-5 dollarissa, joka kattoi opetuksen lisäksi tarvikkeet ja välineiden käytön. Omia välineitä näihin ei tarvinnut kuten kursseilla. Make-and-take -pisteisiin ei tarvinnut ilmoittautua erikseen, vaan niihin pääsi jonottamalla, jos vapaita paikkoja ei ollut.


Uteliaana kurkistelin kaikkea, mitä messuilla oli tarjolla. Omiksi suosikkinäytteilleasettajikseni nousivat Crafty Secrets, Elle's Studio ja SEI sekä lukuisten paikallisten kauppojen kojut. Oli ihanaa päästä ihan oikeasti hypistelemään tarvikkeita ja näkemään esimerkiksi Elle's Studion väki.


Oli myös hauska nähdä, mikä oli "muodissa" tai oikeastaan, mitä kaikkien askartelulaukuista tuntui löytyvän.


Ja nähdä miltä paljon mainostetut tuotteet kuten tämä askartelukaappi näyttävät oikeasti.


Kaikkien ihanuuksien lisäksi messuilla oli paljon myös sellaista, joka ei miellyttänyt visuaalisesti. Joko omaan makuuni liiankin romanttista......tai muuten ei-omaa-silmää-miellyttävää. Näitä puolivalmiita sivupohjia oli paljon myynnissä, mutta itse en oikein ymmärtänyt niiden lumoa.


Paikalliset olivat sitä mieltä, että tämän vuoden messuilla oli niukasti uutuuksia esillä ja tarjouksiakin olisi voinut olla enemmän. Itse olin kokemaani oikein, oikein tyytyväinen. Näkökulmaan varmasti vaikuttaa se, että skräppäystuotteiden hinta on Suomessa jo valmiiksi korkeampi (ne postimaksut...) eli kaikki tuntui erittäin edulliselta ja kiehtovalta. Uutuuksiakin bongasin.


Hinta-laatusuhteeltaan paras kokemus messuilla oli Cocoa Daisy, joka myi aikaisempien kuukausien kuukausipakettejaan 12 dollarin (noin vuoden vanhat) ja 19 dollarin (tuoreimmat) hintaan eli erittäin huomattavalla alennuksella. Voitte laskea, kuinka vähän se on nykyisellä vaihtokurssilla.


Oli myös erittäin mukavaa lopettaa puoli vuotta kestänyt aakkostarrojen ostolakko, kun Thickersien hinta oli noin puolet tai 1/3 Suomen hinnoista. Messukäynnin pidin etukäteen salaisuutena, koska en ollut varma, mahtuuko se aikatauluun. Kiva, että mahtui! Lisää matkahöpinää luvassa lähiviikkoina, ja haasteen voittajalle lupaan lähettää merten takaa mukaan tarttunutta.

13 kommenttia:

 1. JOO. NIIN. Että tuo ensimmäinen kuva pitäis olta multa kielletty kokonaan. Onneksi sentään oon raakannut kirjaimia nyt pois, mutta uusiahan mahtuisi taas... Ja onneksi nuo tuossa on vain kuvassa enkä niitä siis voi hamstrata.

  Ihan pikkuisen viherrän kateudesta mahdollisuudesta messukäyntiin. Mutta onneksi pääsit käymään, hyvä kun joku pääsee! :D

  VastaaPoista
 2. Hui miten paljon thickersejä! :) Jos mie oisin ollut tuolla, olisin jo vararikossa :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana kun pääsit käymään siellä! :) Laukkuparkki hihitytti minuakin :) Oih, se iso skräppikaappi olisi kyllä tosiaan ihana nähdä oikeasti. Olisiko haluttanut ottaa se matkalaukussa kotiin? Olisikin ollut iso matkalaukku :)

  VastaaPoista
 4. Thickersit nam, valmiit sivupohjat yök! Ja tuolle laukkuparkille nauroin kans :) Hurjan kivoja kuvia ja uskon, että on ollut kyllä kivaa kierrellä tuolla. Olisi mahtavaa päästä joskus itsekin.

  VastaaPoista
 5. Oli varmasti mielenkiintoinen ja kiva kokemus. Kuvista päätellen näyttää, että oli myös tilaa liikkua. Kova tungos vie usein osan nautinnosta, ainakin minulta. :)

  VastaaPoista
 6. Voi että, hauska kokemus! Mitenkähän saisi järkättyä itsensä tuollaiseen tapahtumaan... tai johonkin viikon sessioon ihanaan paikkaan, vaikka tänne.

  VastaaPoista
 7. Kannattaakohan paljastaa, mutta kuvassa näkyy vain osa Thickerseista? Seinä oli ihan loputon..

  Laura: iso skäppikaappi sekä kiehtoo että mietityttää. En ole varma siitä, miten se kestäisi aikaa (nuo "lokerot" olivat sen oloisia, että voisivat hajota ajan mittaan, samoin sulkemismekanismi). Mutta oli kiva nähdä se!

  Marita: ihan totta, mahtui hyvin liikkumaan. Taloudellinen taantuma vaikuttaa varmasti skräppäystapahtumien suosioon Yhdysvalloissa ja toisaalta olin paikalla viimeisenä päivänä, joten monet olivat varmasti jo ehtineet tungeksia paikalla aikaisemmin.

  Sannika: kaksi muuta suomalaista skräppääjää suunnitteli melko tosissaan matkaa tuonne linkittämällesi Mykonoksen kurssille ennen kuin sen huimaakin huimempi hinta paljastui. 7 dollarin messukäynti ja yli 3000 dollarin kurssimaksussa eroa toteutettavuuden suhteen. Kurssipaikan voittaminen olisi sen sijaan kiva! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanasta nojatuolimatkasta!

  VastaaPoista
 9. Tätä oli kiva lukea, vaikkakin pientä kuolausefektiä tulikin! :D

  VastaaPoista
 10. Mullakin meinas ruveta näppis kastumaan heti ekan kuvan kohdalla... Aivan mahtava juttu, hienoa että pääsit ja kiva että kerroit siitä meille - vaikka kadehditaankin :)

  VastaaPoista
 11. Melkoinen paratiisi - kiitos reportaasista :) Innostuin shoppaamaan Little Red Scrapbookilta parit vanhat pakit, saa nähdä pääsenkö vielä tulliin niitten kanssa... Onko LT:n pakeista kuulunut mitään?

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihanaa!!! Jonain päivänä minäkin vielä menen...

  VastaaPoista