lauantai 21. marraskuuta 2009

Maalin töpöttelyä


Tämän viikon Inspiroidu-haaste oli erittäin tervetullut. Akryylimaalit ovat olleet minulle rakas osa skräppäystä, mutta viime aikoina ne ovat jääneet vähemmälle. Oli hyvä kaivaa ne taas esiin. Yleensä leikin maaleilla ilman sen suurempaa suunnitelmaa, jonka takia nyt halusin tehdä jotain muuta. Punaisella ja vaaleanpunaisella akryylimaalia hyödynsin näillä tavoilla:
- isoa sabluunaa käyttäen
- valokuvan reunojen "utuiseksi" tekemiseen
- koko sivun reunojen käsittelyyn
- aakkostarrojen puuttuvia tarroja korvaamaan


Tuota aakkostarrojen korvaamista pitäisi tehdä useammin (ja myös musta kartonki pitää laittaa useammin hankintalistalle). Kuinka ollakaan aakkostarra-arkista puuttuivat a:t ja u:t. Tarra-arkin tyhjää kohtaa on helppo käyttää sabluunana ja töpötellä sen avulla väriä kevyesti.

Myös valokuvan reunojen käsitteleminen maalilla on kivaa; sillä saa aikaan ikään kuin ajattoman, vanhojen valokuvien tunnelman. Tämän sivun tekeminen oli aluksi helppoa, sitten vaikeaa. Idean sain nopeasti, mutta sen jälkeen mikään ei tuntunut asettuvan paikoilleen, jonka jälkeen siirryin alkuperäisestä 12*12 tuumakoosta kokoon 8*8. Se auttoi hiukan. Tästä muistuttamaan jätin alareunaan koristeeksi repaleen, joka syntyi pienennysprosessin aikana. Pahoittelen huonoja kuvia; saatan vaihtaa osan parempiin, jos huomenna on hyvin luonnonvaloa (muoks. ylin kuva vaihdettu).


Tarvikkeet:

Musta kartonki (American Crafts), Tim Holtzin sabluuna, vaaalenruskea kartonki (Paper Accents). Valokuvan lähellä olevat kuviopaperit Crate Paper, nappi Jenni Bowlin. Tekstipalkit leimattu Making Memoriesin leimasimilla. Aakkostarrat Doodlebug. Kukat ja suurin osa lehdistä itse tehtyjä. Naru ja samettinauhan palanen oman askartelukaapin uumenista, pöllö Baulalta. Hyödynnetty myös reunojen karhentajaa sekä punaista ja vaaleanpunaista akryylimaalia.

8 kommenttia:

 1. Tässä on taas niin toimiva kokonaisuus että. Ihan mahtavia yksityiskohtia, kuten naru ja nappi. Piti ihan googlettaa, et mitä sisältää kevätkääryleet. :D Näin kovana kulinaristina ei oo tullut eteen niitä. :D

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana! Näen tästä taas kerran miten hyvältä näyttää revityt/raavitut paperin reunat ja maalin töpöttelyn jälki - mutta mä olen laiska ja haluan käyttää maalia suoraan putkilon nokasta enkä jaksa paperia vanhentaa saksien terällä tai hiekkapaperilla. Pakko kai ostaa se vanhentaja... ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :)

  Pia K: myös jalkaraspi, kynsiviila tai hiomapaperi käyvät hyvin..

  VastaaPoista
 4. Näyttävä kokonaisuus! Värit ja kaikki sopii hyvin yhteen, maalien käyttö on luontevaa.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo voimakas tausta! Niin mahtava kontrasti että!

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan eläväinen sivu ja monipuoliset maalaustekniikat, joiden yksityiskohtia tutkii mielelläään :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis sivu! Ihanat kukat ja lehdet... ja pöllö :) Aakkostarrat korvautuivat maalilla hienosti, ja näyttää kiinnostavammalta kuin pelkkä tarrarivi olisi näyttänyt.

  VastaaPoista
 8. Tykkään kovasti kuvasta ja sen utuisista reunoista!

  VastaaPoista