sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kesämuistoja


Skräppäsin tänään pienemmässä koossa kuin yleensä eli tuumakoossa 8*8 (n. 15*15 cm). YLE:n skräppää kesämuistosi -kilpailussa pyydettiin skräppäämään kortti, joten ajattelin, että tämä koko ainakin mahtuu kirjekuoreen eli sitä voi ajatella myös korttina.

Sivuni liittyy ennen kaikkea kesään mielentilana: muistoihin, jotka voivat liittyä myös muihin hetkiin kuin valokuvan hetki, pysähtymiseen, rauhoittumiseen, ihmettelyyn. Otsikko on monitasoinen. Tavallaan se kuvaa retkeilyä, mutta toisaalta myös lähellä olemista, arkisia pieniä ihmeitä.

Kierrätysmateriaalia on tässä hyödynnetty kolmella eri tavalla. Vaaleanpunainen kuviopaperilta näyttävä ympyrä on oikeasti kangasta, joka on leikattu jo pieneksi jääneestä paidasta. Olin jo jonkin aikaa ajatellut, että haluan säilyttää tuon rakkaan kesäpaidan tavalla tai toisella. Vaaleansininen "kuviopaperi" ja alareunan aaltoreunus ovat tarrapakkauksen kääreitä, jotka olivat liian söpöjä pois heitettäväksi. Punainen, itse tekemäni ruusukin on kierrätystä, sillä siihen on käytetty pienenpieniä paperinjämiä.


Ruusun sijoitin tarkoituksella selkään, repun paikalle. Se liittyy tämän sivun aiheeseen eli niihin kauniisiin, rauhallisiin asioihin, joilla voi reppunsa kesällä täyttää. Sivussa on hyödynnetty monia minulle tyypillisiä tekniikoita kuten paperiveitsen käyttöä (osa kuviopaperin kuvioista ja kankaan kuvioista on "nostettu" valokuvan päälle) sekä eri väristen musteiden hyödyntämistä. Uusille innostujille tiedoksi: skräppäys on kivaa ja materiaaleja voi löytää ihan mistä tahansa.


Tarvikkeet:

Vaaleansininen taustapaperi Urban Lily (Sugary: Bonnie), vaaleanpunainen kuviopaperi kangasta pieneksi jääneestä paidasta. Vihreä kartonki Core'dination. Keskiosan vaaleansininen paperi ja alareunan aaltoreunus Chatterboxin tarrapaketin kääreitä. Aaltoreunuksen alapuolinen paperinpala ja tarinointilappu K & Company (väärinpäin käännettynä). Pienet kukat ja tähti Prima, iso ruusu itse tehty. Käytetty myös viittä eri sävyistä mustetta.

13 kommenttia:

 1. voi tämä on tosi kaunis! tykkään otsikon monitasoisuudesta ja siten leiskan syvyydestä, sulla sitä syvyyttä on sun töissä usein. ei vain valokuvaa lätkästy paperille ja journalingina "tyttö katsoo ankkoja" vaan paljon paljon enemmän! tykkään itsetehdystä ruususta tosi paljon, kierrätysmateriaalien käytöstä. sun tyyli kiehtoo mua aina. ajattelen usein muutamien askartelijoiden blogeja tutkiessani, että voi kun saisi kaikki sivut kirjaksi koottuna. niitä katselisin mielelläni muutenkin kuin tietokoneen ruudulla. olet ehdottomasti yksi noista askartelijoista, joiden sivut haluaisin kaikki itselleni :).

  VastaaPoista
 2. Suloinen kortti! Kortin toteutus tukee hienosti sisältöä. Ja tähän sopii se, että kortissakin on kaikenlaista ihmeteltävää, muotoja ja materiaaleja :-)

  VastaaPoista
 3. En nyt tiedä mitä tässä pitäisi sanoa, kun olen tämän leiskan mykistämä. Uskomattoman hieno toteutus ja huiput materiaalit :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Tykkään pyöreästä muodosta, lempivaatteen säilömisestä tällä tavalla ja kirkkaanpunaisten koristeiden tuomasta potkusta muuten vaalean sävyiseen sivuun!
  Vielä kysymys: Miten itse tekemäsi kukat säilyvät suojataskussa? Eivätkö ne mene linttuun?

  VastaaPoista
 5. Teillä on lintsin kanssa oiva taito pukea ajatuksia sanoiksi eli lintsi osasi sanoa sen, mitä itsekin ajattelin. Herkkää, kaunista, ajatuksia herättävää, säilyttämisen arvoista...

  VastaaPoista
 6. Mieleeni tuli kurkistus pyöröikkunasta kesään. Ihana työ, persoonallinen ja puhuttelevakin. Kiva nähdä omatekemiä koristeita ja kierrätystä skräppäyksessä.

  VastaaPoista
 7. Ihan uskomattoman hieno. Tässä todellakin on juuri sellaista pienen kesäisen hetken herkkyyttä, kauneutta ja tunnelmaa. Upea.

  VastaaPoista
 8. Suurkiitos kauniista sanoista, ne piristävät aina.

  Veeruliiru: ruusut eivät ole menneet lyttyyn, koska ne ovat aika vahvasta paperista tehtyjä ja täytän albumit aina aika "väljästi", jotta sivuille jää tilaa. :)

  VastaaPoista
 9. Niin kaunis ja ihana! Tämä on jotenkin vielä täydempi, täydellisempi, kyllästetty ihanuudella, kuin sun sivut tavallisesti... ja se on siis paljon! :)

  VastaaPoista
 10. Kaunista! Vaikka kuinka hieno taideteos. Tulin kertomaan: Hiphii! Lisää kortteja! Voitto kotiin, kurkkaa blogiin:)siellä ylläri sinulle:)

  VastaaPoista
 11. On kyllä aivan ihana sivu. Skräppäystä parhaimmillaan, toivottavasti pääsee Olotilassa näkyvälle paikalle!

  VastaaPoista
 12. Mielettömän kaunis lopputulos ja kaunis ajatus taas tässäkin. Toivon sinulle menestystä kisassa... Tämä on niin kaunis, että toivotaan, että tuomaritkin sen huomaavat ;)

  VastaaPoista
 13. Yhdyn muiden sanoihin, tässä on just sellaista ihanaa moniulotteisuutta aiheessa. Todella kaunis ja tuo muoto on tosi kiva ja erilainen.

  VastaaPoista