tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kulmanpyöristäjällä kaikkea mahdollista


Ostin noin vuosi sitten EK Successin medium-kokoisen kulmanpyöristäjän, koska ajattelin, että siitä olisi hyötyä skräppäyksessä. Kulmanpyöristäjällähän voi pyöristää esimerkiksi valokuvan tai paperin kulmat. Nyt olen huomannut, että sillä voi tehdä vaikka mitä.

Naputtelen sillä aina välillä tv:tä katsoessani kartonkiin tai paperiin piparireunan, ja jos piparireunaan lisää myöhemmin pienet reiät, jälki näyttää melkein Fiskarsin boordilävistimellä tehdyltä.. Todella tarkalle tai kiireiselle tämä tekniikka ei sovellu, sillä työn jälki on tekijästä kiinni, mutta kun ottaa huomioon, että kulmanpyöristäjä maksoi noin 5 dollaria (alle 4 euroa) ja se kykenee kaikkeen tähän -- olen todella tyytyväinen.

Näistä YouTube-videoista näkee perusidean
piparireunan tekeminen
piparireunan ja kulman tekeminen
Fiskarsin boordilävistimen kaltaista jälkeä

Löysin yhtenä iltana myös YouTube-videon, jolla selitetään, miten kulmanpyöristäjällä voi tehdä alimman kukan kaltaisia kukkia. Se on aika hidasta, mutta ihana nähdä miten moneen juttuun tällainen pieni laite voi kyetä.

Kulmanpyöristäjällä voi myös leikata ympyrään piparireunat ja piparireunaisesta ympyrästä voi tehdä mukavia, runsaamman näköisiä kukkia, jotka näkyvät tuossa kuvassa ylempänä. Nuo ovat ensimmäisiä kokeilujani tällä tekniikalla, niihin voisi vielä lisätä mustetta, liituväriä tai vaikka kimalletta.

En tarkoita, että kaikkien pitäisi tehdä esimerkiksi paperin piparireunat tällä tavalla, mutta tykkään kovasti siitä, että tarvike soveltuu moneen. Piparireunan napsuttelee paperiin aika nopeasti. Kulmanpyöristäjä olisi tosi hyvä lahja esimerkiksi korttiaskartelua tai skräppäystä aloittavalla. Kannattaa kuitenkin aluksi varmistaa myyjältä, että kulmanpyöristäjä on nimenomaan sellainen, josta saa tuon muovisen osan irti (kuten tässä omassani) ja jolla pystyy leikkaamaan piparireunaa. Kaikka kulmanpyöristäjät eivät toimi samalla periaatteella, osa vain ja ainoastaan pyöristää kulmia.

7 kommenttia:

 1. Olipas huippuhienoja nuo kukkaset! Mulla on just sellainen kulmanpyöristäjä, joka vain pyöristää. Periaatteessa oon vähän vastaan vain yhden käyttötarkoituksen välineita mutta onpahan mun kulmanpyöristäjä ainakin pinkki! :)

  VastaaPoista
 2. Pitääpä laittaa muistiin, että tällainen olisi kiva... Mulla ei ole vielä minkäänlaista kulmanpyöristäjää, ja se olisi kyllä tarpeellinen!

  VastaaPoista
 3. Heisan. olit käynyt sivuillani kysymässä. onko kukkaohje sinulta. Olen kyllä joskus huomannut sivuillasi tämän. mutta ohje on jostakin muusta. En muista sivun osoitetta, mutta siinä oli vaihe vaiheelta näytetty kuvat. Samanlaisia kuitenkin suurinpiirtein ovat :)

  VastaaPoista
 4. Sorry. Olit linkittänyt juuri siihen sivuun, josta itsekin ohjeen löysin. En vain muistanut osoitetta. Sainpa nyt lisättyä sen koneeni suosikeihin

  VastaaPoista
 5. Pakko kommentoida tänne jälkikäteen: löysin saman kulmanpyöristimen myöhemmin myös suomalaisen askartelutarvikeketjun liikkeen alekorista (eurolla!), mutta se ei toiminut. :( Alkuperäinen toimii edelleen kuin unelma eli suosittelen edelleen. Alekorin kappaleen toimivuus kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi testata, jos sellaiseen törmää

  VastaaPoista
 6. Mullakin on tuo kulmalävistäjä ja itsekin olen myös tuolla tehnyt näitä ympyröitä ;)
  Tuo mitä nyt postasin on kiva ja kun keksin sen, että sen reunimmaisen pisteen kohdistaa aina päällekkäin se onnistuu, mutta ei tule kaunista jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Hienoa tälläsii aina tarvitaan.Pitääkin tutkia vkotona löytyvät kulmapyöristäjät.

  VastaaPoista