keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Paperitilkkutekniikka


Tykkään paperin leikkaamisesta ja säästän pienimmätkin kuviopaperinpalat. Joskus on kiva yhdistellä papereita "tilkkutekniikalla", jonka nimi taitaa oikeastaan olla "paperinpalatekniikka" (paper piecing).

Siinä yksinkertaisesti leikataan paperista erilaisia kuvioita tai muotoja ja yhdistellään ne halutulla tavalla. Paperinpalasten reunat kannattaa käsitellä musteella tai liituvärillä, jotta ne erottuvat paremmin.


Myös paperin kulmien taittaminen kannattaa. "Tilkkutekniikka" on mielestäni kivan leikkisä, hiukan lapsenomainen tapa luoda ihan mitä tahtoo. Kannattaa kokeilla. :) Jos omat ideat ehtyvät, googlettamalla esimerkiksi scrapbooking paper piecing patterns tms. löytyy paljon ideoita. Ja esimerkiksi kauniista vaatteista ja tekstiileistä saa paljon vinkkejä, jos katsoo tarkkaan.


3 kommenttia:

  1. Aivan ihana kortti!!! Minä tykkään tosi paljon. Huiman kiva tuo lintunen :). Minusta tilkkutekniikka on tosi hyvä sana tuolle!

    VastaaPoista
  2. Tätähän pitää kokeilla! Hieno kortti :)

    VastaaPoista
  3. tosi kaunis kortti ja hyvä idea tuo tekniikka. mullakin on kaikenmoista paperisilppua tallessa vaikka kuinka, tuota tekniikkaa käyttäen silppua tulisi hiukan ehkä hyödynnettyä paremmin.

    VastaaPoista