perjantai 27. helmikuuta 2009

Inspiroidu-blogin guest designer -haaste


Sain kunnian toimia Inspiroidu-blogin guest designerina tällä viikolla. Oma haasteeni liittyy tunteiden käsittelyyn skräppäyksen keinoin, sillä teksti ja itseilmaisu ovat minulle tärkeä asia skräppäyksessä, ja toivon, että muutkin kokeilevat. Kaikkein syvimpiä tuntoja ei toki tarvitse aina vuodattaa blogiin, mutta omiin ajatuksiin liittyvien sivujen tekemistä kannattaa kokeilla (vaikka vain itselle).

Sivu on teknisesti "omaa tyyliäni" eli olen käyttänyt sen tekemiseen kuviopapereita, sormiveistä sekä akryylimaalia, jotka ovat kaikki minulle rakkaita tarvikkeita. Olen "pyöristänyt" paperista osittain irti leikkaamiani perhosta ja kukkia niin, että ne nousevat hiukan paperista koholla. Sivun tekemiseen kului loppujen lopuksi varsin vähän tarvikkeita, sillä halusin jättää tekstille tilaa.


Minulta kysytään aina välillä tekstin kirjoittamisesta. Osan mielestä se tuntuu vaikealta. Itse mietin tekstin aluksi päässäni, päivän mittaan, ja sitten vain alan kirjoittaa, suoraan sivuun. En koskaan luonnostele tekstiä etukäteen paperille. Skräppäyksessä saa mielestäni tehdä virheitä eli jos en tykkää tekstistä, kirjoitan sen päälle uuden. Tai panostan enemmän seuraavaan sivuun.

Tekstin suhteen on ehkä tärkeintä, että ei mieti liikaa tai aseta itselleen tavoitteita, vaan kirjoittaa vaan. Itse olen kirjoittanut sivun ikään kuin kirjeeksi, mutta todennäköisesti kirjeen saaja saa tämän sivun vasta aikuisena, ehkä sitten jos hän itse saa joskus lapsia. Uskon kyllä, että tekstin voi kirjoittaa myös ensimmäisessä persoonassa ("minä") tai kolmannessa ("hän"). Pääasia, että kirjoittaa siitä, mitä itse ajattelee, mutta ei ehkä osaa sanoa ääneen.

Ideoita tekstiin liittyen voi etsiä vaikkapa ulkomaisista haasteblogeista. Hassua muuten, että juuri kun olin saanut tämän tammi-helmikuussa tekemäni haastesivun lähetettyä Inspiroidu-blogin väelle, Creative Therapy -blogiin ilmestyi hyvin samantyyppinen haaste. En siis ole skräpistänyt haasteen aihetta sieltä, vaikka samankaltaisissa teemoissa liikuimmekin. :)

Tarvikkeet:

Taustapaperi K & Company (Blue Awning Flowers & Butterfly), pallokuvioinen paperi ja vaaleanpunainen paperi oman askartelukaapin uumenista. Pyöreä tekstilappu Making Memories, aakkostarrat American Crafts. Pyöreä kello Heidi Swapp, pyöreä "pahvinappi" sen päällä Jenni Bowlin. Käytetty myös kuultovalkoista tussia aakkosten varjostamiseen sekä vaaleanpunaista akryylimaalia.

8 kommenttia:

 1. Herkkä, todella tunnelmallinen sivu, jonka kruunaa tuo teksti. Yksi kauneimmista näkemistäni skräppisivuista. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis sivu todellakin, ja oikein hyvä haasteen aihe - kiitos siitä!

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän ihana sivu taas kerran! Yritän kovasti löytää aikaa tehdä tämän haasteen, koska aihe on lähellä minunkin sydäntäni.

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä niin herttainen ja ihana :) Kiitos linkkivinkistä, en ollut vielä huomannut sitä blogia.

  VastaaPoista
 5. Ihana sivu :) Ja kiiiiitos paljon mukavasta haasteesta!

  VastaaPoista
 6. Hieno sivua ja ihanan tunnelmmallinen, kiitos tästä kivasta haasteesta :)

  VastaaPoista
 7. Tää on kyllä mielettömän kaunis ja tässä on sitä "taikaa" :)

  VastaaPoista
 8. Kauan mulla olikin toiveena oma scrap kansio ja nyt viimein sain aloitettua sen, Kiitos Inspiroidu sivuston :) Todella kaunis on tuo sivusi!

  VastaaPoista