sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Viikottainen inspiroituminen


Olen kauhunsekaisesti odottanut, milloin Inspiroidu-blogin viikottainen haaste liittyy laulun sanoihin. Laulujen siteeraaminen on skräppäyksessä yleinen tekniikka, mutta minulle yllättävän hankalaa! Ehkä se johtuu siitä, että itse kirjoitettu teksti on omissa scrapbook-sivuissani vähintään yhtä oleellinen asia kuin kuvat, en tiedä. Ensijärkytyksestä toivuttuani ryhdyin kuitenkin toimeen.

Puhuin mieheni kanssa skräppäyksestä Tampereen viikonlopun jälkeen ja hänellä oli yllättävän hyviä ideoita siitä, mitä kannattaisi kokeilla. Tässä on yritystä siihen suuntaan eli olen leikkinyt enemmän tekstin asettelulla ja tekstityypeillä.


Blogiin sensuroituna sivu menettää osan tehostaan, sillä scrapbook-sivun valokuva on otettu oudosta kuvakulmasta ja kuvaan ikuistettu katse on kiinnostava. Laulun valinta oli loppujen lopuksi helppo, CMX:n Katariinanpyörän alkua. Lauluun liittyy muistoja nuoruudesta, vaikka sen tänä päivänä kuuleekin eri tavalla, ja lisäksi se sopii oikein hyvin hetkeen, jolloin valokuva on otettu.

Teknisesti sivu on ihan tuttua minua. Valokuvan kehystämisen ja koko sivun kehykset tein samalla valkoisella kynällä kuin tekstin ja yhden oksan jatkamisen. Valokuvan "vanhensin" akryylimaalilla ja jatkoin punaisella paperilla kaidetta kuvan reunojen yli.

Tarvikkeet:

Tumma taustapaperi Rusty Pickle (Stephen Hopkins, Mayflower), oikeanpuolinen kuviopaperi Basic Grey (Offbeat, Eccentric). Aakkoset Heinikasta. Punaiset paperinpalat oman askartelukaapin uumenista. Käytetty myös sinistä akryylimaalia, hiekkapaperia ja valkoista kynää (Uniball Signo Broad White)

13 kommenttia:

 1. siis tosi kivasti olet laittanut noi laulun sanat! Tosi hyvä idea. sopii kun nenä päähän. Muutenkin kokonaisuus on tosi hyvä.
  tämä on yksi niitä sivuja joita olisi kiva nähdä livenä.

  VastaaPoista
 2. Kivat swirlikirjoitukset ja hyvät värit! Paperi näyttää tutulta :)

  VastaaPoista
 3. Noi kirjoitukset on kyllä ihan tosi vaut. hieno idea kun sanat eivät hyppää heti ensimmäisenä sivussa silmään.

  VastaaPoista
 4. Todella upea sivu! Kekseliäs idea käyttää sanoituksia, antaa ihan oman ilmeensä sivulle.

  VastaaPoista
 5. Tekstit näyttää mielettömän kivoilta noin :) Tykkään lisäksi leiskan väreistä ja kuvakin näyttää varsin vekkulilta vaikka onkin blurrattu. Tämä olisi tosiaan kiva nähdä livenä!

  Mä taas oon odottanut innolla lyriikkahaastetta kun noita laulun sanoja tulee aina joskus käytettyä.

  VastaaPoista
 6. Minulla on myös kauhunsekainen tunnelma, joten upea nähdä millainen työ sinulta syntyi samasta tilanteesta :-) Tekstit on tosi hienot, ja tuo yksi jatkettu varsi on pieni mutta tärkeä yksityiskohta. Ja punainen tanko. Tunnelmallinen ja kaunis!

  VastaaPoista
 7. tosi hieno! tyylikäs ja yksinkertainen. minusta on tosi kiva että olet laittanut tekstin noin! :)

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään kovasti asettelusta, yksinkertaisuudesta ja käytetyistä materiaaleista. (Toi BG:n paperi on mun suosikki just nyt...) Kai tätä saa sitten livenä katsella Kirkkonummella? :)

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Oho, selain jumitti ja teki itsekseen jotain häröjä kommentteihin... No, tässä uusiksi:

  Älyttömän hieno idea tuo sanoitusten asettelu noin, meni hetki huomata että missä ne ovatkaan :D Muutenkin tosi hieno sivu, kuvakin on vinkeän näköinen.

  VastaaPoista
 11. Minäkin tunnistin paperin, kun ostin sellaisen itsekin :) Kerrassaan kiva sivu, jossa miellyttää niin tekstin sijoittelu, kuva kuin värimaailmakin.

  VastaaPoista
 12. Hieno sivu, tykkään väriyhdistelmistäsi kovasti!

  VastaaPoista