maanantai 12. tammikuuta 2009

Tampere lähestyy...


Muun muassa Manssu on pohtinut, mitä ottaisi Tampereen scrapboking-tapahtumaan mukaan. Niinhän me kaikki! :) Huvittavaa sinänsä, miten lähestyvä tapahtuma tuo esiin kunkin oman tavan skräpätä. Itse en esimerkiksi suunnittele sivuja tarkkaan etukäteen, ne syntyvät fiilispohjalta ja tekemisen myötä. Siksi tuntuu vaikealta valita tarvikkeet joillekin tietyille kuville jo etukäteen. Miten ihmeessä voin etukäteen tietää, mitä tarvikkeita tarvitsen?

Toisaalta stressaan asiasta erittäin vähän. Riittää, että näen muita alan harrastajia (ensimmäistä kertaa!) ja katselen uteliaana, mitä tapahtumalla on tarjota. Tuskinpa mittaan jälkikäteen viikonloppua valmistuneiden/aloitettujen sivujen määrällä, vaan kokemuksilla.

Oli miten oli. Nämä aion ehdottomasti ottaa mukaan

- valokuvia
- kaksipuolista teippiä
- Fiskarsin paperileikkuri
- pienet sakset
- paperiveitsi ja pienenpieni leikkausalusta (saa nähdä, miten se toimii; normaali leikkausalusta on liian iso ottaakseni sen mukaan)
- musta ja valkoinen tussikynä
- muutama kuviopaperi
- muutama aakkostarrasetti
- sekalainen joukko pienempiä papereita
- tekstipalkkeja eli journalinglappuja

Joku toinen saattaa kaivata myös näitä tarvikkeita, vaikka itse en näitä koskaan skräppäämiseen käytä (!)
- viivotin
- lyijykynä ja kumi
- liima

Näitä harkitsen

- tylliä/nauhaa
- siirtokuvia (näitä toivottavasti voi ostaa myös paikan päältä...)
- pari purkkia akryylimaaleja (pelkään, että liituvärit rikkoutuisivat matkan aikana, en uskalla ottaa niitä mukaan)
- sirkkarenkaita ja työkalu niiden asettamiseen

Crop-a-dile kakkonen sirkkarenkaille on aika painava, joten en tiedä kannattaako sitä raahata. Toisaalta olen erittäin innostunut ajatuksesta, että nyyttärityyliin toisimme eri työkaluja ja niitä saisi sitten kokeilla/lainata toisen luvalla. Esim. Ella Eliisan kehumaa siirtokuvatyökalua olisi erittäin hauska testata, vaikka en sellaista todellakaan omista. :)

Jonkinasteiset eväät olisivat myös kiva juttu, mutta saa nähdä olenko niin organisoitunut. Unohdinko jotain listasta? Hmm.

7 kommenttia:

 1. Hauskaa, nimittäin mun pakkauslistalla on ihan tismalleen samat tarvikkeet (pientä leikkuualustaa myöten)! Paitsi että tod. näk. otan mukaan aika monta kirjaintarra-arkkia ja aika paljon kuviopapereita ja kartonkeja lisäksi (ja toivon, että saan ostettua vielä lisää papereita paikan päältä). Ajattelin, että jos ottaisin tarvikkeet neljään leiskaan, se olisi jo aika paljon... Mietin myös tuota akryylimaaliasiaa, mutta en tullut vielä mihinkään tulokseen sen suhteen.

  Tarjoaakohan järjestäjä ne nimilaput vai pitääkö ne askarrella kotona etukäteen? Niihin pitää kai sitten laittaa sekä nettinimi että oikea, vai mitä?

  Ihanaa tavata sut ja kaikki muutkin livenä! Olen aivan intona :)

  VastaaPoista
 2. Apuva, mulla taitaa olla aivan liikaa tavaraa mukana.. :D Laukku on ääriään myöden täynnä nuiden mainitsemiesi tavaroiden lisäksi on chipboard kuvioita, paljon paljon aakkosia, ruboneja, timantteja, kukkia yms yms..

  Minulla on mukana myös se rubon työkalu, jota saat kokeilla ihan vapaasti.. :)

  Minä olen pohtinut tuota nimiasiaa, että miten ihmiset tahtovat itseään kutsuttavan. Jokainen meistä varmasti on tottunut mielessään kutsumaan toisia bloginimillä, mutta miten sitä sitten muistaa kaikkien oikeat nimet. Minun ja muutaman muun kohdalla ei nyt onneksi ihan älyttömän vaikeaa ole.. :)

  VastaaPoista
 3. minä myös pohdin tampereen pakkauksia sekä nimilappuasiaa... ja eväitä minäkin mietin. kun en halua tuhlata tapahtuma-aikaa ruokapaikan metsästykseen :). en aio ottaa paineita sivujen tekemisestä tapahtumassa (kun mukaan tulee vauvakin). pääasia on aistia tunnelmaa, tavata muita, ehkä tehdä vähän hankintoja ja inspiroitua! toki otan mukaan ison kasan tarvikkeita, jos niitä sitten kuitenkin tarvitsen! neljään leiskaan tuon valokuvat ja katsotaan sitten mitä tapahtuu.

  tapaamisiin lauantaina!!!

  VastaaPoista
 4. Haa! Mä olen samanlainen, teen leiskoja fiilispohjalta, levittelen kamaa ylt ympäriinsä ja kattelen mikä ois kivaa! Aijonkin raahata aika paljon kaikenlaista mukaan. Luotan myös siihen että paikanpäältä saa lisää. *sanoo hän ahne kiilto silmissään*

  VastaaPoista
 5. Mä olen kanssa tässä jotain kaivellut kasaksi pöydälle, mutta loppu viimeksi taidan kiskoa kaken omaisuuteni mukaan :-)

  Jotain leiskoja olen suunnitellut etukäteen, vaikka aika usein teen niitä kanssa fiilispohjalta... saa nähdä pitääkö suunnitelmat yhtään paikkansa enää siinä vaiheessa, kun leiskaa oikeasti alan tekemään.

  Ruokapaikan etsimisestä oli juttua ainakin lintsin kirjoituksessa... jos pizza-paikka kelpaa, niin ainakin rosso on lähes vastapäätä hotellia. Muitakin ruokapaikkoja on lähellä, mutta itse taidan suunnata jossain vaiheessa askeleeni tuohon, jos vain maltan.

  Pian nähdään!

  VastaaPoista
 6. Mulla vielä kaikki pakkaamatta, en tajua mihin aika on hävinnyt tällä viikolla :D Mutta sun harkitsen-listalta mulla on ehdottomasti mukana nauhaa ja maalia :) Mulla taitaa kyllä olla mukana melkoinen arsenaali tavaraa kun mulla pitää olla hurjasti vaihtoehtoja mistä valkata. Tuo Baulan kertoma oli aika tutun kuuloista ;)

  Ja hei tosiaan tuo nimilappuasia ja miten kukakin haluaa itseään kutsuttavan. Vitsi.. Tuli vaan mieleen, että seuraavalla kerralla kun vastaavanlainen tapahtuma järjestetään ollaan tässä ja monessa muussakin asiassa viisaampia :D

  VastaaPoista
 7. Itse kävin eilen lainaamassa vanhemmilta perässä vedettävän matkalaukun, joten luulen/toivon että voin ottaa reilummanpuoleisesti tilpehööriä mukaan, kun en kuitenkaan pysty (ts. osaa) valkata vain niitä mitä oikeasti tulen käyttämään... Joten Baula, paikalle on saapumassa ainakin yksi "ylipakkaava"!!

  Jos vain jaksat ottaa Grop-a-dilen niin täällä olisi ainakin yksi innokas tutustumaan kyseiseen laitteeseen, sen hankkiminen on pohdituttanut pitkään!

  Itse lisään tuohon listaan ehdottomasti myös leimoja ja mustetyynyjä, ne on omia lemppareita! Ja varmaankin myös BG:n Notch toolin, jotta saan tehtyä piparireunaa

  VastaaPoista