lauantai 22. marraskuuta 2008

Scrapbooking-kuume leviää


Urputin aiemmin sitä, että ystäväni eivät ole innostuneet scrapbooking-harrastuksesta. Olen ainakin tähän asti ollut tuttavapiirini ainut scrapbooking-intoilija.

Tämä syksy tuntuu kuitenkin tuovan asiaan muutosta. Ensin tuntemani Marie perusti oman skräppäysblogin osallistuakseen Inspiroidu-haasteisiin ja nyt yksi toinen ystävä on alkanut varovasti kysellä minialbumien tekemisestä. Ajattelin koota hänelle lahjan omista askarteluvarastoistani, mutta mitä siihen pitäisi kuulua?

Mitä kokoaisitte askartelusta kiinnostuneelle ystävälle, joka ei ole koskaan kokeillut skräppäämistä? Itse ajattelin jotain
- "valmista" minialbumia (kuten kuvassa näkyvä Basic Greyn matchbook kit)
- kaksipuolista teippiä
- erivärisiä papereita
- aakkostarroja albumin otsikon osalta (tiedän, mihin albumi liittyy)
- tekstipalkkeja eli journalinglappuja
- haaraniittejä
- muutamaa tarraa

Sirkkarenkaat ym. rajasin pois, koska niiden käyttämiseen tarvitaan työväline. Mitä muita helppoja ja innostavia tarvikkeita on? Etsin jonkinlaista tasapainoa inspiroitumisen ja onnistumisen välille, sillä en halua antaa lahjaa, joka tuntuu liian vaikealta. Ideat ovat tervetulleita, ehkä joku toinenkin suunnittelee jotain samanlaista..

6 kommenttia:

 1. Tuossahan on vallan ihana paketti kasassa. Mutta jos haluat jotain lisätä, niin nauhoja kuluu ainakin mulla vaikka mihin... Tosi kiva idea, pitäisköhän kokeilla samaa muutamaan mun ystävään... =)

  VastaaPoista
 2. Valmis kirjanen on ehdottomasti paras idea, niin sitä ei heti tarvitse alkaa värkkäämään. Ja niitä kun on niin monenlaisia nykyään mistä valita.
  Minusta sinun lista kuulostaa jo tosi hyvältä. Mitähän muuta siihen oisi vielä lisätä. Ehkä joku tosi hyvä musta kynä kirjoittamiseen... siirtokuvia, jos siltä tuntuu.. jalokivitarroja..

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hauskaa :) Minustakin paketti vaikuttaa jo aika hyvältä. Nauhoja minäkin lisäisin (hmm, olipas yllättävää) ja lisäksi varmaan nappeja. Ne on kuitenkin aika yleisiä koristeita ja helppoja. Toki nappeja löytyy monilta varmaan valmiiksikin.. Lauran mainitsemat siirtokuvat voisivat olla myös kiva juttu pakettiin lisäksi.

  Aloin itsekin miettimään sopivaa "uhria", johon saisin pienellä alkusysäyspaketilla tartutettua innostuksen ;)

  VastaaPoista
 4. Mulle tuli myös mieleen jotain pitkulaista. Itse laittaisin ehkä paperinauhaa, koska olen niiden suuri fani. Napit on myös hyvä ja muutenkin sen huomioiminen, että voi käyttää muutakin kuin nimenomaisia skräppituotteita.

  Kiva lahja ja toivottavasti ystäväsi innostuu!

  VastaaPoista
 5. Ihania ideoita. Nappeja ehdottomasti mukaan ja jalokivitarroja myös!

  Nauhojen ja siirtokuvien suhteen vielä epäröin, sillä jos ei ole seurannut scrapbooking-juttuja, nekin voivat tuntua vaikeilta (vai luulenko vaan ;). Itse asiassa ajattelin, että siirtokuvat voisivat olla "seuraava lahja" eli jos minialbumin tekeminen herättää innostusta, niistä voisi jatkaa :)

  VastaaPoista
 6. Miten olisi myös tavalliseen nitojaan sopivat värilliset niitit? Ne ovat helppokäyttöisiä eivätkä aloittelijalle ihan yhtä twilight zonea kuin jotkut muut materiaalit. Omia ei-niin-askartelevia ystäviäni ne ovat kiehtoneet.

  VastaaPoista