keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Scrapbooking Amsterdam


Viikonlopun askartelutaukoni syy oli Amsterdamin matka. Tiikeri ei kuitenkaan pääse pilkuistaan; onnistuin käymään Amsterdamissa Scrapland-nimisessä kaupassa.

Scrapland on noin 20-25 minuutin ratikkamatkan päässä Amsterdamin keskustasta. Raitiovaunuista numero 13 pysähtyy suoraan kaupan edessä, joten kulkeminen on helppoa. Metrollakin pääsee, jos tulee eri suunnasta (Jan van Galenstraatin pysäkki), mutta keskustasta päin ratikka on sujuvin. Maanantaisin kauppa on suljettu, muuten aukioloajat ovat ihan tarpeeksi pitkät.

Scrapland on nimensä mukaisesti nimenomaan scrapbooking-kauppa, joten sen anti esimerkiksi leimailusta kiinnostuneelle voi olla rajallisempaa. Mutta ah mikä määrä kuviopapereita ja Bazzillin kartonkeja ainakin 50 eri sävyssä! Ja mahtavia nauhoja!

Suomeen verrattuna hintataso vaihteli. Jotkut tuotteet olivat edullisempia, jotkut samanhintaisia ja esimerkiksi aakkostarrat jonkin verran Suomea kalliimpia. Ainakin minulle kaupan valtti oli nimenomaan paperivalikoima, vaikka kaikkea muutakin löytyi kivasti. Akryylimaaleihin tosin petyin: kaupan hyllyssä kökötti jo kuivahtaneita akryylimaaleja. Muuten kauppa oli tilava, siisti ja valikoimaltaan hyvä.

Kaupan yläkerrasta kuului paljon äänekästä keskustelua ja naurua. Luulin aluksi, että siellä oli kurssi, mutta kyseessä olikin scrapbooking-kokoontuminen, jonne saa tulla vapaasti askartelemaan. Sellaisia myös Suomeen, toivon minä. Ja tuo paperivalikoima lähikauppaan. :)

1 kommentti:

  1. Löysin tämän ihanan postauksene - olen lähdössä 30.3 nyt amsterdamiin... tämä oli kiva tieto - en tiedä onko aika akäydä . kun olen "työmatkalla", mutta voisi vaikka yrittää!!

    VastaaPoista