lauantai 1. marraskuuta 2008

Mietteitä akryylialbumeista


Ihan ensimmäisen akryylialbumini aihe näkyy yllä. Albumi kertoo tästä syksystä: leikkipuistosta, leipomisesta ja muusta arkisesta. Suurin osa kuvista on juuri sellaisia, joita sensuroin tästä blogista (eli kuvia, joissa näkyvät kasvot). Siksi albumista vain pari välähdystä - ja paljon mietteitä.

Akryylialbumin kokoamisen aloitin maalaamalla sivujen reunat vaaleansinisellä akryylimaalilla. Se toi kivasti särmää läpinäkyviin sivuihin. Ihan aluksi kannattaa toki poistaa akryylisivuja suojaava läpinäkyvä kalvo, ennen kuin tekee mitään muuta.

Sen jälkeen aloin sommitella sivuja päällekkäin. Juuri se päällekkäisyys on akryylialbumissa kivaa. Esimerkiksi tuossa yllä näkyvässä kannessa on oikeasti vain yksivärinen paperi ja muotoonleikattu paperi sekä otsikko, kuvassa pilkistävä valokuva näkyy albumin toiselta sivulta ja valokuvan vieressä näkyvä valkoinen reunus itse asiassa albumin kolmannelta sivulta.

Myös tässä on esimerkki vastaavasta. Pitsi, vihreä ja ruskea paperi ovat kaikki alemmilla sivuilla kuin valokuva. Myös kaksipuolisilla papereilla pääsee akryylialbumeissa pelaamaan oikein kunnolla, koska molempia puolia voi hyödyntää samaan aikaan (kunhan varmistaa, että kiinnityskohta ei näy rumasti toiselta puolelta).

Siis, tiivistettynä, superkivaa ajatella sivuja samaan aikaan molemmilta puolilta ja ajatella koko ajan muutama sivu eteenpäin, hyödyntäen myös seuraavien sivujen materiaalia ja läpinäkyvyyttä.

Pahoittelen kuvien vähyyttä (lupaan ottaa ensi viikolla vielä lisää kuvia albumista) ja kannustan kaikkia kokeilemaan itse.

2 kommenttia:

  1. Aika herkulliselta näyttää. Tätä albumia olisi kyllä kiva päästä selailemaan :) Tykkään akryylialbumeissa eniten just tuosta kerroksellisuudesta ja tuntuu että oot osannu sitä hyödyntään tässä mainiosti.

    Oma akryylialbumi on aina vaan ihan vaiheessa :( Kesällä aloitin innoissani ja sitten se vaan jotenkin jäi.. Tajusin taas etten oo vieläkään tilannut niitä kuvia, joita albumia varten otin.. Hmph!

    VastaaPoista
  2. Pikkuhelistin: kiitos ja innostusta oman akryylialbumisi suhteen. :)

    Ajattelin ottaa tämän albumin mukaan Tampereelle eli ehkä pääset silloin selailemaan. Minustakin olisi tosi kiva nähdä toisten albumeja "livenä"

    VastaaPoista