lauantai 11. lokakuuta 2008

Otsikko pystyasennossa


Inspiroidu-blogin tämän viikon haasteessa kehotettiin kääntämään otsikko vaihteeksi pystyasentoon. Väkersin tätä eilen illalla, raskaan työviikon päätteeksi. Elän niin sanottuja ruuhkavuosia ja välillä myös todella tuntuu siltä. :) Siitä siis tämän sivun aihe.

Olen ottanut kuvan kädestäni pari kuukautta sitten, hetken mielijohteesta. Nyt kuva pääsi skräppäyskäyttöön. Skräppäys on parhaimmillaan työkalu, jonka avulla pystyy pysäyttämään ajan hetkeksi ja miettimään arkea juuri nyt. Ajattelin sivua tehdessäni myös 81-vuotiaan mummoni käsiä ja sitä, miten jokaisen elämänvaiheen kiireet kannattaa taltioida ylös.


Sivussa on pieniä juttuja, jotka avautuvat vain minulle. Esimerkiksi tuo samettikankaan palanen, joka on hiukan kohollaan sivusta, pienemmän valokuvan kehyksenä. Se on pala kankaasta, josta joskus haluan ommella jotain kivaa.


Tein sivun sillä ajatuksella, että leimatut ja glittermaalilla käsitellyt perhoset symboloivat ikään kuin sitä, mitä pidän kädessäni piilossa: aurinkoisia vapaapäiviä, aikaa lukea muitakin kuin töihin liittyviä kirjoja (ei valitettavasti tällä viikolla), ommella jotain, termospullollista teetä.. Niitä juttuja, jotka eivät ole mahtuneet viimeiseen 48 tuntiin.

On muuten ollut poikkeuksellisen kivaa ja terapeuttista lukea muiden lähipiirin asenteesta skräppäämiseen. Keskustelu jatkukoon. :)Tarvikkeet:

Taustapaperi Jenni Bowlin (Tangerine Dream), valkoinen kartonki Bazzill, punaiset paperisuikaleet Daisy D (Antique Shop Floral). Aakkostarrat Doodlebug (Just My Type) ja Cosmo Cricket, tekstipalkki, jossa tähti: Jenni Bowlin, vihreä nauha Basic Grey. Numeroleimasimet ja perhosleimasin ostettu aikoinaan Sinellistä. Kukkakuvioinen samettikangas ostettu tästä kaupasta (on muuten todella hieno kangasosasto, hiukan piilossa liikkeen yläkerrassa). Sivuun käytetty myös vihreää akryylimaalia, punaista mustetta, punaista ja mustaa tussia sekä glittermaalia.

12 kommenttia:

 1. Todella hienosti keksitty aihe ja taidokkaasti tehty sivu =)

  VastaaPoista
 2. tykkaan tasta! ja tykkaan pohdinnasta, joka sivuun liittyy. saisinpa itsekin useammin tehtya sivuja, joihin sisaltyy enemman kuin vain se, mika kaikille katsojille aukeaa!

  VastaaPoista
 3. Ihana sivu, kauniit värit ja koskettava aihe. Lintsin sanoihin viitaten, kaipaisin kyllä itsekin vähän syvällisempää otetta tähän skräppäilyyn,mutta kait se harjoitus tekee mestarin joskus minustakin.. :)

  VastaaPoista
 4. ihana sivu! ja aihe on mitä mahtavin. pitäis muistaa kiireessäkin ajatella niitä pieniä asioita. :)
  mäkin tahtoisin kovasti sivuihin jotain syvällisempää, mutta toistaiseksi on nyt vain pysyttävä noissa kuvissa, mitä laatikosta löytyy. ehkä minäkin sitten teen sen syvällisemmän albumin joskus oikein ajatuksen kanssa... joskus.

  VastaaPoista
 5. Upea sivu, tykkään todella paljon :)

  VastaaPoista
 6. yhdyn ylistykseen ja kiitän erityisesti upeasta tekstistä, aivan loistava ajatus!

  VastaaPoista
 7. Täytyy sanoa, että tämä iski - niin sivu kuin selittävä pohdinta. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. mä tykkään myöskin paljon. on elämää ja on sydäntä!

  VastaaPoista
 9. Upea otsikko! Tämä herätti minussa paljon ajatuksia mm. omista merkityksellisistä runoista, joita olen suunnitellut käyttäväni skräppisivuissa, mummostani, josta juuri katsoin kuvia... paljon kaikenlaista mitä ei voi tähän kirjoittaa - ja sivusi on myös visuaalisesti kaunis, ei vain merkityksiltään. Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja kekseliäs sivu sekä mahtavaa pohdintaa :) Itselleni askartelu on pakoa arjesta, aikaa jolloin ei tarvitse ajatella huolia. On palkitsevaa, kun löytää ratkaisun johonkin askarteluongelmaan ja saa niin sanotun ahaa-elämyksen.

  VastaaPoista
 11. jälleen ihan sun näköinen!
  eli ihana:)

  VastaaPoista