maanantai 27. lokakuuta 2008

Maatuskavaihdon koordinaatit


Huhuilin aikaisemmin, kiinnostaisiko ketään maatuskavaihto. Ainakin Sannika, Marie, Niina ja Veera lähtivät mukaan. Haluaisiko joku vielä hypätä mukaan?

Maatuskojen on tarkoitus olla noin 6-7 senttiä korkeita ja tällä kertaa ilman sisäkkäisiä pikkumaatuskoja, sillä ajatus on, että näistä voisi tehdä halutessaan esim. koristenauhan. Sovitaan siis, että maatuskan reunoille ja/tai ylös pitää pystyä tarvittaessa kiinnittämään sirkkarenkaan eli ei se kannattaa ottaa huomioon. Materiaali sinänsä on vapaavalintaista: paperi, pitsi, kangaspalojen hyödyntäminen, kaikki käy.

Entä värimaailma, pitäisikö sopia yhteisiä värikoordinaatteja (esim. punainen ja valkoinen tms.)? Montako maatuskaa kukin tekee vaihtoon? Kaksi vai neljä? Kommentoikaa.

Hienoa olisi, jos vaihto tapahtuisi marraskuun alkupuolella, 10. marraskuuta alkavalla viikolla. Tarkempia ohjeita sähköpostitse ensi viikon alussa. :)

10 kommenttia:

 1. Mikä vain määrä on ok, neljän kanssa ainakin saisi kokeilla kunnolla. Punaiseen painottuva värimaailma mahdollistaisi tuotosten käyttämisen joulukoristeina. Mutta myönnyn muiden tahtoon. Tämä on eka askarteluvaihtoni ikinä ja tosi jännää :D

  VastaaPoista
 2. Minä tulisin mielelläni mukaan. En vain oikein ymmärrä miten askarrellut maatuskat saa "sisäkkäin".Väreistä en tiedä olen niiden suhteen kaikki ruokainen:) Avasin ihan vasta oman blogin. Tervetuloa katsomaan http://pumpuliina.vuodatus.net

  niina_niskanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Niina: tervetuloa mukaan! Söpö Pikku Myy blogissasi. Tällä kertaa on tarkoitus tehdä ihan yksittäisiä maatuskoita (niiden ei tarvitse mennä sisäkkäin, vaan kaikkien on tarkoitus olla jotakuinkin saman kokoisia).

  Jos haluaisi tehdä sisäkkäisiä, sisällä voisi olla "tasku" pienemmälle maatuskalle tai maatuskan edessä voisi olla luukku tms.

  Mutta tällä kertaa ilman pikkumaatuskoja, kuten oli alunperin puhe? Vai mitä mieltä olette?

  VastaaPoista
 4. Mielestäni olisi kiva, että maatuskoja tulisi mahdollisimman monta, eli jokainen tekisi jokaiselle yhden (paitsi jos ilmoittautuneita tulee vielä valtaisa vyöry niin sitten toki neljä voisi olla maksimi ;-)

  Väreistä minulla ei ole mielipidettä. Ja ilman pikkumaatuskoita ok.

  Hmm, onko takapuolella väliä, pitäisikö se koristella?

  VastaaPoista
 5. Jos maatuskoja käyttää vapaasti roikkuvina koristeina, olisi kiva jos taustakin olisi siisti. Sehän voisi olla ihan vaan kuviopaperia?

  VastaaPoista
 6. Siis:
  -jokainen tekee jokaiselle yhden,
  - korkeus n. 6-7 cm,
  - ilman pikkumaatuskoita.
  - Siisti taustapuoli, jota ei tarvitse erikseen koristella (esim. yksivärinen tai kuviopaperia).
  - Värimaailmassa tavalla tai toisella punaista, Marien toiveesta. :)

  Laitan ensi viikolla sähköpostia osoitteisiin liittyen.

  VastaaPoista
 7. Pääseekö vielä vaihtoon mukaan??? Tämä olisi innoissaan tulossa... =)
  Postia voi laittaa osoitteeseen
  veeruliiru(at)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 8. Veera: jos nuo ylhäällä olevassa keskustelussa sovitut koordinaatit käyvät, niin tervetuloa mukaan!

  Laitan ensi viikolla sähköpostia samalla kun muillekin

  VastaaPoista
 9. Kyllä käyvät! Kiva homma päästä mukaan, nämä ovat niin suloisia!
  Itsellä ei vain ole tuota kyseistä lehteä, mutta voit varmaan toimittaa kaavan???

  VastaaPoista
 10. Veera: näissä ei ole käytetty mitään kaavaa. Mainitsemassani lehdessä oli maatuskakortti, joka oli aika erilainen kuin nämä. Siitä sain alunperin innostuksen, mutta ihan vapaalla kädellä olen maatuskat leikannut, ilman sen suurempaa suunnitelmaa.

  Eli maatuskojen korkeus on tuo yhdessä sovittu 6-7 cm, mutta tarkemman toteutuksen saa jokainen päättää itse. :)

  VastaaPoista