lauantai 26. heinäkuuta 2008

Lukemista lähipäiviksi

Kylässä ollut amerikkalainen ystäväni lähti tänään paluumatkalle ja jätti vinon pinon luettavaa. Lukukasassani päällimmäisenä ovat kuvan kaksi lähteä, Simple Scrapbooks ja Scrapbooks etc. lehden erikoisnumero. Kumpaakaan näistä lehdestä en ole koskaan tilannut, mutta vaihtelu virkistää ja luen aina uteliaana uusia lehtiä.

Simple Scrapbooks -lehti olisi varmasti monen suomalaiselle skräppääjälle mieluinen, koska siinä esitellyt sivut ovat aika selkeitä ja graafisia. Kuviopaperia käytetään ehkä vähemmän kuin amerikkalaisten lehtien scrapbook-sivuissa yleensä, ja lehden yleisilme on rauhallinen ja selkeä.

Hassua kyllä, minun oma scrapbook-tyylini taitaa olla liian runsas, jotta innostuisin lukemaan Simple Scrapbooks -lehteä säännöllisesti. Irtonumeroa on toki ihana selailla! Silti luulen, että monelle suomalaiselle juuri Simple Scrapbooks -lehti voisi olla se oma juttu.

Sen sijaan kuvassa oikealla olevan Scrapbooks etc. -lehden tilaaminen on houkuttanut minua jo jonkin aikaa (lehden tyyli on mielestäni eloisa ja kiva, ja scrapbook-sivut tulevat hyvin esille). En kuitenkaan vielä ole löytänyt niin herkullista tarjousta, että olisin tilauksen tehnyt. Tarjouksia kyseisellä lehdellä toki on, mutta ne eivät yleensä koske ulkomaan tilauksia kuten muilla lehdillä. :( En oikein tiedä miksi. Simple Scrapbooks -lehti tai muut, esimerkiksi, ovat ulkomaillekin ihan kohtuuhintaisia.

Vuosien mittaan olen päässyt selailemaan seuraavia amerikkalaisia scrapbooking-lehtiä:

- Memory Makers
(ensikosketukseni scrapbooking-maailmaan), mukava peruslehti, paljon mainoksia

- Creating Keepsakes
scrapbooking-maailman uusimpien villitysten esittelijä, paljon mainoksia

- Simple Scrapbooks
rauhallisemman ja graafisemman scrapbooking-tyylin edustaja, paljon mainoksia

- PaperKuts
"kotoisamman" näköinen lehti, joka ei enää ilmesty (lopetti pari vuotta sitten)

- Scrapbooks etc.
mukava peruslehti, ehkä hiukan vähemmän trenditietoinen kuin Creating Keepsakes, paljon mainoksia, kalliimpi ulkomaille tilattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti