sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Inspiroiduin taas

Inspiroidu-blogin uusin haaste liittyi piilotettuun tekstiin. Mietin kovasti, minkälaisen sivun tekisin haasteeseen, sillä piilotetun tekstin käyttö on minulle aika normaalia eli siihen ei sinänsä sisälly haastetta. Päätin sitten, että en laita piilotettu tekstiä erilliseen, taskuun laitettavaan "tagiin", josta sen voi etää ulos (koska niin teen usein). En myöskään piilota tekstiä valokuvan alle, josta sen saa valokuvaa nostamalla esiin (niinkin teen usein). Päätin myös olla käyttämättä saranoita tekstin piilottamiseen (koska nin teen usein).

Päädyin ratkaisuun, jossa piilotettu teksti on ikään kuin minialbumin muodossa. Forget me not -palkkia nostamalla näkee usean pienemmän sivun muodostaman itse tehdyn albumin, jonne teksti on piilotettu. Kaikista henkilökohtaisin teksti löytyy For your eyes only -tekstin alta eli piilotetun tekstin joukosta löytyy sieltäkin vielä piilotettua tekstiä.

En halua kuvata koko tekstiä, mutta lyhyesti sivun ja sen otsikon tarina on seuraava:

Meillä on lastenhuoneessa Mailegin pupuja. Ne istuvat useimmiten hyllyllä koristeena, mutta niillä saa myös leikkiä. Pari viikkoa sitten löysin yllättäen pupun makuuhuoneesta, oman tyynyni vierestä (= kuvan valokuva). Kun kyselin asiasta, kuulin, että puput ovatkin "'äidin unikavereita" (siis pehmoleluja, jotka pitäisi ottaa kainaloon päikkäreille mennessä)! Vastaus oli täysin hämmentävä, yllättävä ja aika suloinen. Tämä on yksi niistä arkisista, pienistä, hassuista hetkistä, jotka haluan muistaa myöhemmin.

Tämän sivun koko on taas 8,5*11 tuumaa. Valokuva on teetetty tavallista isommassa koossa. Sivun kokoaminen oli aikamoista silppuamista. Käytän monia tarvikkeita, mutta niistä riittää aina moneen eri projektiin, sillä käytän hyvinkin pieniä paperinpalasia ja yleensä esim. leikkaan valokuvan alle piiloon jäämässä olevan paperin talteen seuraavia projekteja varten.

Tarvikkeet:
sininen paperipitsi KI Memories (Pop Culture Gossip Bluebird), punainen ja vaaleansinen paperi molemmat Basic Grey (Urban Couture), alin paperisuikale K & Company, ylin paperisuikale omasta askartelukaapista kuten myös kaksi eri nauhaa. Vaaleanpunainen valokuvakulma ja punaiset lainausmerkit American Crafts, aakkoset Heidi Swapp. Forget me not ja For your eyes only -tekstit Cosmo Cricket (Hey Sugar).

9 kommenttia:

 1. Ihanan hempeä sivu!! Ja kiva kun löysit jotain haastetta itsellesi tuttuun aiheeseen. Mä taas en KOSKAAN käytä piilotettua journalingia... Ja ihana tuo Maileg pupu!! :) Meillä on niitä kanssa...

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva sivu, väreiltään ihanan hempeä! Tuollainen journaling-albumi on kiva idea, laitan muistiin ja kokeilen joskus.

  VastaaPoista
 3. Ihana leiska! ♥
  Ja maileg-puput ovat aina yhtä söpiksiä! :)

  VastaaPoista
 4. Upea sivu minialbumeineen kaikkineen. Lapset on niin loogisia: jos äiti omistaa pehmoja, miksei se pidä niitä sängyssä...

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin kaunis. Yksi herkimmistä skräppisivuista mitä olen koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
 6. söpis sivu!
  ja kiva että otit haasteena, vaikka onkin tuttua juttua.
  eriyisesti musta oli kiva kun oli piilotetun alaa vielä piilotettu.

  VastaaPoista
 7. Ihastuin ikihyviksi! Aivan ihana leiska ja tuo aihe, niiiin suloinen ja muistoihin tallettamisen arvoinen :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kauniista kommenteista, ne piristävät aina päivää.

  Tämä jakaa varmasti "söpöysasteellaan" mielipiteet: joillekin voi olla vähän liiankin söpöä, mutta itse olen iloinen sain sivun tehtyä. Hempeily on sallittua :)

  VastaaPoista