lauantai 3. toukokuuta 2008

Inspiroiduin (inspired by a Finnish scrapbooking challenge)

Ilahduin tosi paljon, kun löysin suomalaisen skräppäyshaasteblogin. Kun ensimmäisen kerran törmäsin scrapbooking-harrastukseen vuonna 2004, Suomessa lähes kukaan ei tiennyt mistä on kyse. Ja nyt on jo omia, suomenkielisiä haasteita! Mahtavaa!

Tehtävä oli perussivu: yksi valokuva, kaksivärinen otsikko, paikka tekstille ja vain muutamia koristeita. Yksivärinen tai lähes yksivärinen tausta ja kuviollinen paperi osittain kuvan alle revittynä.

Ehdin jo kysellä, voisiko sivun tehdä koossa 8*8, jossa mieluummin skräppään, mutta sitten päätin, että kyse on haasteesta ja teinkin sivun koossa 12*12. Pidän sitä kokoa itselleni yleensä liian suurena, mutta tykkään haasteista. :)

Aihe oli jo valmiiksi mielessä, ja värien valinta tapahtui vaiston varassa ja aiheen perusteella. Valokuvan olin jo valmiiksi teettänyt valkoisilla reunoilla, joten sitä ei tarvinnut erikseen kehystää. Haaste oli minulle sopiva, koska en yleensä hyödynnä tyhjää tilaa kovin taitavasti. Oli kiva tehdä sivu, jossa on vain vähän koristeita ja joka ei ole ihan ominta tyyliäni (vaikka kuitenkin on ihan minun näköinen).


Kuvasta sitä ei taida huomata, mutta hioin ruskean taustapaperin reunat hiekkapaperilla. Kaipasin niihin lisää elävyyttä. Taustapaperin valmistajasta minulla ei ole tietoa. Se on ihan yksivärinen, joten elävöitin sitä vaaleanpunaisella VersaMagic -musteella hankaamalla.

Piparireunainen, vaaleanpunainen paperi on Making Memories -valmistajan. Punainen kuviopaperi ja valokuvakulma ovat Daisy D'n. Pyöreät pahviaakkoset ovat Queen & co:n, vaaleanpunaiset aakkoset ovat American craftsin. Sirkkarenkaat (eyelets) ja pilkullinen haaraniitti ovat laatikoistani -- kukanmuotoisista sirkkarenkaista kiitos SAY:lle. Vaalean narun löysin pyykkiä lajitellessani ja pelastin scrapbooking-käyttöön.

12 kommenttia:

  1. Tämä on ihana.. :) Miekin haaveilen aina, että voisin skräpätä jostain muustakin kun ihmisistä.. Ehkäpä vielä joskus..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista blogissani. Löysin tänne myös nyt ensimmäistä kertaa. Tekemäsi sivu on hieno - ihanat värit.

    VastaaPoista
  3. Heipsan!

    Mä tykkään skräpätä ihan kaikista arkisista asioista, en välttämättä edes huomaa, ettei olekaan ihmisestä sivu meneillään. Mun mielestä on mukava tallentaa juuri tuollaisia mukavia pieniä hetkiä!

    Kiva kun osallistuit haasteeseen! :)

    VastaaPoista
  4. voi tykkää kovasti tästä!
    ja ihana aihekin:)

    VastaaPoista
  5. Nuo ympyräkirjaimet on kyllä aina niin ihania!!! ja sinun kuva on toooosi hieno!

    VastaaPoista
  6. Kiitos vastauksesta ja neuvosta! Pidän myös sinun tee-lo:sta. Hauska idea. =)

    VastaaPoista
  7. Tämä on aivan ihana,niin kauniit värit :))

    VastaaPoista
  8. Kaunis sivu ja nuo punaiset kirjaimet on aivan ihania!

    VastaaPoista
  9. Miellyttää silmää! Kaunis ja harmoninen! Tee-aihe on aina "herkullinen"!

    Se tee moo on edelleen milessä ja aikeissa! (Muistilapussa blogissani se on myös)Olen vain niin hiiiidas ;) Koitan saada sen tai ne piakkoin valmiiksi :)

    VastaaPoista
  10. Millam: ei mitään kiirettä. :)

    Kiitos kauniista kommenteista ja haasteblogista! Odotan jo innolla uutta haastetta ja kaikkien muitten sivujen näkemistä..

    VastaaPoista
  11. Oi kuinka suloinen sivu! Pidän kovasti.

    VastaaPoista