tiistai 26. helmikuuta 2008

Tarkoituksella kulutettu (distressed)

Tarkoituksella kuluttaminen (engl. distressing) on tosi yleinen scrapbooking-tekniikka. Se ei kuitenkaan koskaan ole oikein ollut minun juttuni, vaikka erilaisia musteita käytänkin -- useimmiten varmaan kortin reunojen käsittelemiseen tms. Tällä kertaa kokeilin tarkoituksella erilaisia vanhentamis-/ kuluttamistekniikoita kortissani. Uitin paperia teessä, uitin toista paperia veden ja musteen sekoituksessa, rypistin kolmannen paperin ja hieroin sitä suoraan musteeseen. Myös haaraniitteihin (engl. brads) käytin mustetta.

Kortin ulkoasu on tarkoituksella rahea ja käytettyjä papereita ei ole leikattu paperileikkurilla tai edes erityisen suoraan. Tykkään erityisesti tuon valkoisen, metallisen luokittelijan (engl. index tab, mikä olisi oikea suomennos?) valkoisuuden ja kortin kuluneisuuden välisestä ristiriidasta. Kaiken ei tarvitse aina olla sievää.

Kortti ei ole ominta tyyliäni, mutta tarkoituksella kuluttaminen voi olla joissain tietyissä scrapbook-sivuissa tai korteissa "se juttu". Esim. mustavalkoisia, vanhoja valokuvia käytettäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti