keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Kierrätystä (recycling)

Kun aloitin scrapbooking-harrastuksen, muodissa olivat ihan erilaiset aakkostarrat kuin nykyään. Minulla on vieläkin yksittäisiä kirjaimia mm. dominopeliaakkosista, kirjoituskoneen näppäimiä mukailevista aakkosista (sellaisia näkee myös edelleen), Scrabble-pelin palasia muistuttavista aakkosista. Eilen otin pitkästä aikaa käyttöön aakkostarrat, jotka olen hankkinut kauan aikaa sitten: pelikorttiaakkoset.
Oikeastaan olin jo käyttänyt aakkoset projektiin, joka jäi kesken. Irrotin ne siitä ja kiinnitin ne tähän uuteen korttiin kaksipuolisella teipillä. Siksi otsikko kierrätystä.

Pelikorttiaakkosten päälle kiinnitin vielä läpinäkyvät kuplatarrat (engl. page pebbles). Ne ovat valmiita ja helppokäyttöisiä. Kortissa kokeilin myös huijaamista: saumat eivät ole ompelukoneella tehtyjä, vaan siirtokuvia (engl. rub-ons tai transfers). Pelkään aina, että rikon ompelukoneen tai ainakin sen neulan, jos käytän ompelukonetta paperiaskarteluun. Siksi tykkäsin näiden siirtokuvien ajatuksesta. Tarttuvat hyvin kuultopaperille (engl. vellum) tai tavalliselle, sileälle paperille. Pakkaus kehuu, että tarttuvat myös kankaalle, mutta sitä omat kokemukseni eivät vahvista. Kivaa vaihtelua silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti