torstai 24. helmikuuta 2011

Tajuan, en tajua, tajuan...


Välillä askartelutarvikkeiden uutuuksista löytyy jotain todella kivaa, välillä jotain ihmeellistä. Investoin joulun tienoilla Sew Easy -paperinpistelijöihin, joiden tarkoitus on helpottaa paperin ompelemista. Varsinaista ompelemista ne eivät tee. Samaan ostoskoriin tarttui myös kaksi valmiiksi ommeltua kartonkia. Jälkimmäisen toteuttaisi tosi helposti itsekin eli sellaisia ei ehkä tule uudestaan hankittua. Ilokseni kuitenkin huomasin, että kivoihin paperinpistelijöihin on tulossa keväällä lisää erilaisia vaihtoteriä. Sellaisia saattaa muutama tarttua matkaan. Nämä vievät erittäin vähän tilaa ja hintakaan ei ole kova. Olen myös innostunut ajatuksesta, että käyttäisin näitä paperin vanhentamiseen eli ihan muuhun kuin ompelemiseen.

Yhtä juttua en kuitenkaan tajua. Amerikkalaiset skräppääjät ovat todella innoissaan Smash-vihkoista, mutta miten ne eroavat muistikirjasta ja liimapuikosta. En tajua, en tajua! Tajuaako joku muu?

15 kommenttia:

 1. Kaikki mikä lisää paperille ompelemista, on hyväksi! :-)

  Tavallaan ymmärrän nuo Smash-vihkot... Ne ovat mielestäni vähän niin kuin laiskan miehen (tai ehkä useammin kuitenkin naisen ;-) art journalingia - sivuissa on valmiiksi sen verran väriä ja vaihtelua, että niistä saa näyttäviä vähemmällä vaivalla kuin tyhjistä vihkoista. Ja sitten on valmiiksi niitä oheistarvikkeita, mikä helpottaa ryhtymistä vielä lisää. Ehkä kynnys aloittaa on matalampi? Mutta en tiedä - jos itse haluaisin tehdä tuollaista vihkohommaa, ehkä kuitenkin haluaisin että siitä tulee minun näköiseni eikä "vihreä Smash" tms. En ole itse tilaamassa siis ;-)

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihania noi ompelujutut! Olis varmaan mulle just sopivia, kun mulla on ollut vuosia ompelukone, mutta en ole kertaakaan käyttänyt... Häpeällisesti myönnän tämän tosiasian. Mutta en nähnyt missään tuolla sinun linkissä hintoja niihin, vai olinko ihan puusilmä?

  VastaaPoista
 3. No, ihan kiva video Smash-vihkoista mutta olen Sannikan kans samaa mieltä, että laiskan miehen art journalingia! Itse teen paljon mielummin pohjatkin itse ja vanhojen hylättyjen kirjojen käyttö on hauskaa ja antaa niille uuden elämän. Muutamissa postauksissani onkin kuvia näistä "muistivihkoista". Kaiken liimattavan voi myös löytää vaikka vanhoista lehdistä... ja uusistakin!

  VastaaPoista
 4. Minäkin noita ompelujuttuja kattelin Leimailutaivaassa... vielä pystyin hillitsemään itteni, kattoo sitten huomenna Intohimossa miten käy :)
  Tuo Smash oli tosi hämmentävä juttu! Aluksi mulla meni ties kuinka kauan edes älytä mistä on kyse. Ajattelin että idea oli jotakin erikoisempaakin kuin muistivihko ja liimapistekynä (vai mikä se onkaan?). No, tuleehan niistä vihoista ihan kivan näköisiä mutta onko se nyt se idea että ARTjournalingissa ei ole oikeestaan yhtään sitä omaa TAIDETTA? Olihan nuo koristeet ihan kivoja mutta tämän ostamiseen voisin helposti olla sortumatta :D

  VastaaPoista
 5. Outi: sew it -perusosa oli merten takana noin 6 euroa ja vaihtopäät (siis ne eri kuviot, se perusosa tekee suoran ompeluksen reiät) kukin noin 2,5 euroa. Suomessa näin näitä Leimailutaivaassa ja olisikohan hinta ollut 10 euron luokkaa? Vaihtopäiden Suomen hintaa en muista. Ja huom. nämä eivät ompele eli tekevät vain reiät eli ihan sama riski näissäkin on, että ei tule käytettyä :) Pistelemiseenhän voi tehdä myös oman sabluunan esim. piirtoheitinkalvosta ja tehdä reiät neulalla, jolloin näitä ei tarvitse ollenkaan.

  Sannika, Sirppis ja Juuli: nimenomaan! Jos tykkää art journaling -jutuista, niin miksi haluaisi maksaa vihosta, joka on jo valmiiksi aloitettu, eikä oman näköinen? Miksi normaali vihko ja liima eivät riitä? En vaan tajua.. Mutta toisaalta moni ei varmaan tajua tuota Sew Easy -juttuakaan, ei sekään suorastaan elintärkeä ole :D

  VastaaPoista
 6. No, mun täytyy sanoa, että mä en ymmärrä ehkä kumpaakaan. Se johtuu siitä, etten oikein harrasta kumpaakaan. En ole vielä kertaakaan ommellut käsin sivuihin mitään suurempaa ja lippusten keräily ja liimailu sivuihin ei ole ihan mun juttu sekään ja artjournaling on mulle vähän outo ala myös. Mutta ihan kivan näköisiä kirjojahan nuo on, niissä ei pitäisi olla tyhjän sivun syndrooman vaaraa :) Varmaan lähempääkin löytyy toki vastaavia jos tarvii.

  VastaaPoista
 7. näyttää kivalta toi SMASH, mutta en usko että itsekään ostaisin "valmista". noita oheisjuttuja voisin ostaakin, esim. ton leimasimen. muuten tekisin kyllä ihan itte kannet ja muut. voihan sinne laittaa väliin vaikka kivoja kuviopapereita, jos ei ihan perusvalkoisia sivuja halua. (nyt mietin jo ihan tosissaan kuitenkin tämmösen tekemistä, mulla kun ei pysy mikään nykyään mielessä 2 sekuntia pitempään...)
  ja noi ompelujuttuset on varmaan ihan käteviä, mutta pitäydyn siinäkin ihan neulassa. :)

  VastaaPoista
 8. Oi tahtoo, tahtoo, tahtoo paperinpistelijöitä!!! Toivottavasti tännekin Suomeenkin tulee johonkin nettikauppaan myyntiin, iteltä kun puuttuu se oleellinen vinkuja että voisi muualta ostaa :(

  VastaaPoista
 9. Aikas mielenkiintoinen juttu, noi pistelijät. Tämä onkin eka kerta kun olen tuollasista kuullut, mutta kyllä niille käyttöä varmasti keksisi. :)

  VastaaPoista
 10. Smash lienee askel pienen piirin art journalingista suuremman yleisön suuntaan. Kohta myydään art journaling -elementtejä kuin häkää ... Pitäiskö alkaa tekemään ...

  VastaaPoista
 11. Joo Smashista samaa mieltä kuin muut. Itse just ostin Tiimarista kirjasen, johon liimaisen lehdistä kaikenlaisia inspiraatiokuvia, sisustuksia, ruokajuttuja, ihan mitä vaan mikä kiinnostaa. Eipä tarvitse enää koko lehteä säilöä yhden kuvan takia ja laitan tosiaan vaan ne jotka todella kiinnostaa. Piirustelen ja kirjoitan myös sinne, eli kai se sitten jonkinlainen Smash on...

  VastaaPoista
 12. no en kyllä tajua tuota smash-kirjasta ollenkaan. olin ihan kysymysmerkki, että mikä tässä nyt on niin ihmeellisät, nähtyäni siitä ekoja demoja :-).

  VastaaPoista
 13. Heips! Vielä tarkentaisin ja kysyisin, että muistatko yhtään, mikä kauppa tuota ompelujuttua siellä Leimailutaivaassa esitteli?

  VastaaPoista
 14. Outi, olisikohan ollut Paperitaivas, heillä ainakin näyttää olevan näitä myynnissä. Laitan linkin tuohon yläpuolelle :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos kovasti vastauksesta! :)

  VastaaPoista