sunnuntai 2. elokuuta 2009

Boordileikkureista


Boordileikkurit jos mitkä ovat tämän hetken muotivälineitä: niitä on tullut tasaisesti markkinoille ja leikkurit tuntuvat löytäneen ystävänsä. Minulla on toistaiseksi vasta yksi (!), mutta harkitsen myös yhden tai kahden Martha Stewartin boordileikkurin hankkimista. Olen oppinut varovaiseksi tilaavievien tarvikkeiden kanssa; haluan ensin varmistaa, että minulla on oikeasti niille käyttöä.

Yksi paljon auttanut vinkki on, että leikkuriin kannattaa merkitä esim. valkoisella kynällä se kohta, johon paperi kohdistetaan. Tein niin (kuten kuvasta näkyy) ja nyt boordileikkurin käyttäminen on huomattavasti kätevämpää. Huhuu, Fiskars, miksi kohdistamiskohtaa ei voisi merkitä leikkuriin selkeästi jo valmiiksi? Törmäsin myös hyviin ohjeisiin nurkan tekemisestä boordileikkurilla. Voi olla, että kaikki jo osaavat tämän, mutta minua myös nämä ohjeet auttoivat.

Mitä muuta kivaa boordileikkurilla saa aikaiseksi? Vinkit ovat tervetulleita.

5 kommenttia:

 1. Kiitti linkistä videoon! Nyt mäkin saan tehtyjä siistejä kulmia boordileikkurilla. Tosi yksinkertaistahan toi oli, mutta en ollut itse tajunnut tehdä sitä ihan noin.

  VastaaPoista
 2. Samoin! Kiitos vinkistä - ja linkistä!

  VastaaPoista
 3. Katsoin myös videon boordileikkurin käytöstä. Itselläni on pari sellaista, mutta ei niitä ole tullut käytettyä. Ja just siitä syystä, että sen oikean kohdan löytäminen on työlästä. Hyvä vinkki merkitä paikka valkoisella, täytyy kokeilla... Jos sitten tulisi käytettyä enemmän...

  VastaaPoista
 4. Jos et ole vielä tätä kuullut/ajatellut, niin boordileikkurilla saa retrokukkiin kivoja reunoja, mm täällä lisää aiheesta:

  http://stampartic.blogspot.com/2009/07/lag-dine-egne-blomster.html

  VastaaPoista
 5. niin, tuo äskeinen oli ninarskulta... liian nopeet sormet:)

  VastaaPoista