tiistai 26. toukokuuta 2009

Inspiroivaa iltalukemista


Harvoin innostun yksittäisestä lehdestä näin paljon. Löysin kirjakaupasta Cloth, Paper & Scissors -lehden Studios-erikoisnumeron, joka käsittelee erilaisia askartelu- ja käsityöhuoneita. Lehti on todella inspiroiva, ja tykkään varsinkin siitä, että esitellyt huoneet ovat eri lajien harrastajien huoneita. Leimailijoita, ompelijoita, skräppääjiä, kollaasintekijöitä, helmeilijöitä...

Huoneet ovat kaikki erilaisia ja useimpia niistä yhdistää tietty ronskius, ainakin useimpiin amerikkalaisiin skräppäyshuoneisiin verrattuna. Kuvissa on paljon uusiokäyttöä ja jonkinasteista luovaa kaaosta, rönsyilevyyttä.


Skräppäystä ja paperiaskartelua edustaa lehdessä julkkiksen huone eli Tim Holtzin studio. Minusta se oli lähes pelottavan hyvin varustellun näköinen. Toki kyseessä on nimenomaan työhuone, joten tarvikkeita todella tarvitaan paljon. Paljous silti hämmentää.

Ajattelin noudattaa lehden ideoita kankaiden ja kangastilkkujen järjestämiseen ja karsimiseen. Ja lukea lehden vielä monta kertaa.

5 kommenttia:

 1. kangastilkkujen järjestäminen ja karsiminen... hmm. kuulostaa milenkiintoiselle! Kiitos lehtivinkistä, täytyy katsella, josko löytäisin kyseisen lehden.

  VastaaPoista
 2. Oih! tuo pitää saada! mistä löysit suomalaisesta vai akateemisesta...?

  VastaaPoista
 3. voi mäkin haluan tuon lehden! niinpä minäkin kyselen että mistä kaupasta ostit? ehkä sitä ois vielä parin viikon päästä saatavilla kun tuun suomeen.

  tuosta lehdestä tulee mieleeni kirja "Where women create" http://www.bookdepository.co.uk/browse/book/isbn/9781402712296 jota olen hinkunut jo jonkin aikaa mutten ole vielä hankkinut. vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta ja inspiroivalta.

  VastaaPoista
 4. Lehti löytyi Helsingin keskustan Akateemisesta. Lähettäisivätköhän he muualle?

  Lintsin kirjavinkkikin kuulosti pelottavan kiinnostavalta, hmm.. :)

  VastaaPoista
 5. Huijuih, ei tuollaisia lehtiä uskalla lukea kun on muutenkin näin keväällä hirmu sisustus ja järjestämisvimma :D Muutenkin mun keittiö on jo enemmän askartelu kuin keittiökäytössä xD

  VastaaPoista