sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Valkoisesta paperista tämä alkoi


Inspiroidu-blogin tämän viikon haaste pyysi skräppäämään ilman valokuvia. Myönnän, että haaste oli minulle aika hankala. Tämä on ensimmäinen koskaan tekemäni scrapbook-sivu ilman valokuvaa. Päätin oikeastaan hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä askartelupöydälläni oli jo valmiiksi tekeillä toinen kokeilu: Bazzillin valkoisesta, pyöreästä kartongista aloittamani sivu. Taustalla näkyvä pahvi ei ole osa sivua, tämä sivu on pyöreä.

Ruotsissa on monta taitavaa skräppääjää, jotka käyttävät nimenomaan tyhjää valkoista paperia ja piirtävät itse osan sivusta. Halusin kokeilla samaa jouluisen sivun suhteen. Tässä sivussa on käytetty siis vain kahta paperia: valkoista ja sinistä, jolle leikkasin aukon valkoisen paperin taakse. Joulukuusen piirsin valkoiselle paperille ja se on siis osa ympyränmuotoisesta paperista. Leikkaamisessa oli avuksi eilen Tampereen messuilta ostamani Fiskarsin sormiveitsi. Tässä on inhorealistinen kuva leikkaamisjäljestä.


Valokuvasta sitä ei varmasti huomaa, mutta luminen "maa" on koholla sinisestä taustapaperista, jotta sivuun syntyy kolmiulotteisuutta. Luonnossa sivu ei näytä yhtä kermakakkumaiselta kuin valokuvassa, onneksi! :) Tavoittelin tuolla valkoisella reunuksella lumista tunnelmaa, en kakun kuorrutusta.. Sivun aihe on siis joulu ja joulukuu. Tykkään joulusta, mutta inhoan viime hetken tungosta kaupoissa ja ihmisten äreyttä. Halusin tehdä sivun kivoista joulun odotukseen liittyvistä asioista. Ei kai tämä sivu valokuvaa tai valokuvia kaipaisikaan?


Tarvikkeet:


Valkoinen, piparireunainen paperi Bazzill, sininen paperi Fancy Pants (Clair de Lune: Frosted). Aakkostarrat Making Memories (FaLaLa). Käytetty myös sinistä ja punaista liituväriä, vaaleansinistä akryylimaalia ja läpinäkyvää glittermaalia sekä Promarker-tusseja.

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno!!! :) Ihana tuo sininen tausta.

  VastaaPoista
 2. Ooh, onpa tämä kaunis. Ei ollenkaan kermakakku vaan ihanan talvinen. Eikä tämä mielestäni sitä valokuvaa kaipaakaan.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis sivu! Ehdottomasti yksi kauneimpia joita olen nähnyt eikä tosiaan tarvitse valokuvaa. Tuollaisenaan tavoittaa joulutunnelman upeasti. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti ja ihanan talvinen :) Pyöreä tausta on myös kiva ratkaisu.

  VastaaPoista
 5. Ihanan erilainen sivu! (kun en ole ruotsalaisiin skräppääjiinkään tutustunut...)
  Leikkaamisen ymmärrän, mutta mikä ihme on sormiveitsi? Tai tietenkin osaanhan mä jotain kuvitella ja voisin toki KVG mutta olis niin paljon kivempaa kuulla (lukea) käytännön kokemuksia sellaisesta, ja syntyyhän tässä samalla tavallaan vähän keskustelua, mikä kai aina on hyvästä. Joo mä höpisen, tiedän, mutta en ole minkään vaikutuksen alaisena, väsynyt vain...

  VastaaPoista
 6. Hieno! Itse en ole rohkaistunut piirtämään skäppäilyihini. Ehkä pitäisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista. Varsinkin tällaisen itselle "erilaisen" sivun suhteen ne ovat aina tosi tärkeitä :) Uuden kokeileminen aina jännittää..

  Pia K: vastasin kysymykseesi blogin puolella

  VastaaPoista