maanantai 19. toukokuuta 2008

Luettavaa (something to read)

Arkiset, pienet asiat ja niiden kertomat tarinat ovat minulle ehkä tärkein asia scrapbooking-harrastuksessa. Toki teen sivuja myös "isoista asioista", kuten juhlapäivistä, mutta yritän skräpätä myös pienistä yksityiskohdista.

Nic Howardin kirja That's life kiinnosti minua nimenomaan tästä syystä. Kirja on aika ohut ja pehmeäkantinen, ja sen perusidea on opettaa huomaamaan yksityiskohtia. Kirjassa on scrapbook-sivuja mm. kotitöistä kinastelusta, omista aamurutiineista, lankapuhelimista (!).

Oma suosikkini on sivu pyykin ripustamisesta. Sivun teksti on kuvaus kaikesta siitä arkisesta, mitä pyykin ripustaja ajattelee pyykkikoneen tyhjentämisen aikana: siis ajatusvirrasta, joka ei ole välttämättä kovin selkeää.

Kirja keskittyy nimenomaan scrapbooking-sivujen aiheisiin ja tekstiin. Esim. tekniikkavinkkejä kirjasta ei löydä. Jos arkinen kiinnostaa, tämä on kiva kirja. Kirjan esimerkkisivut ovat tosin selkeästi henkilökohtaisia, ja niistä huomaa, että kirjan kirjoittaja (kuten myös monet lukijat) elää elämänvaihetta, jossa hänellä on taapero- ja ala-asteikäisiä lapsia. Toki ideoita voi soveltaa myös toisenlaiseen aikaan omassa elämässä, mutta tiedoksi joka tapauksessa. :)

Teen varmasti pari sivua tämän kirjan innoittamana.

1 kommentti:

  1. Hihii, mulla on kuva miehestä ripustamassa pyykkiä.. Aattelin jo kuvaa ottaessa, että tästä tulis hyvä sivu, mutta vielä ei oo inspis iskeny.. :) Kuulostaa ihanalta kirjalta..

    VastaaPoista