maanantai 14. huhtikuuta 2008

Kaikki järjestyksessä? (the organized & inspired scrapbooker :)

Viime viikolla ollessani flunssassa luin juuri hankkimaani kirjaa The organized & inspired scrapbooker ja innostuin järjestämään askartelutarvikkeeni. On tosi ärsyttävää etsiä esim. jotain tiettyä kuviollista paperia: ideoiden toteuttaminen on huomattavasti kivempaa, jos kaikki on jotakuinkin tallessa.

The organized & inspired scrapbooker -kirjan perusidea on, että ei ole yhtä oikeaa tapaa järjestää tavaroita. Kirjassa esitellään erilaisia vaihtoehtoja. Jotkut järjestävät värin perusteella, osa käyttötavan. Jotkut tykkäävät läpinäkyvistä laatikoista, toiset haluavat kaiken siististi ovien taakse.

Minulle selkein haaste on paperien pitäminen järjestyksessä. Säilytän kuviollisia papereita ja yksivärisiä papereita omissa muovilokeroissaan, joissa ne on lisäksi järjestetty värin ja muodon mukaan arkisiin muovitaskuihin (esim. mustavalkoiset kuviolliset paperit yhteen muovitaskuun, vihreänsävyiset yhteen, piparireunaiset paperit yhteen). Säilytysjärjestelmä näkyy ihan ylimmäisessä kuvassa, jossa päällimmäisessä muovitaskussa on aakkospapereita. Paperien järjestäminen on ihanaa! En edes yritä säilyttää niitä 12*12 koossa, vaan taitan ne suosiolla puoliksi, jotta ne mahtuvat säilyttämiseen käyttämiini muovitaskuihin. Säästän myös pienenpieniä palasia erillisessä sälätaskussa.


Viikonloppuna päätin, että kalvojen (transparencies tai overlays) säilytyspaikka on tuossa ylimmän kuvan vaaleanvihreässä lehtikotelossa, samoin kuin huovan ja erilaisten sabluunoitten. Itse leikkaamani sabluunat odottavat lehtikotelon ulkopuolelle kiinnitettynä -- siitä ne on helppo löytää.

Akryylimaalit ja liituvärit (chalks) sekä leimasimet järjestin löytämiini lasipurkkeihin. Tätä ideaa en olisi keksinyt ilman The organized & inspired scrapbooker -kirjan lukemista. :)

Lähellä olevassa kaapissa on pari muovilokerikkoa pikkutavaroille ja laatikkoja muille tarvikkeille. Ihana kun kaikki on järjestyksessä, ainakin hetken.


3 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana järjestys ja kirjakin kuulostaa oikein inspiroivalta.. Ehkäpä minäkin taas hieman järjestelen iltasella, vaikka olisi paljon "tärkeämpääkin" tekemistä, kuten tenttiin lukemista..

    VastaaPoista
  2. Minäkin inspiroiduin ja järjestin paperit uudelleen. Aikaisemmin ne ovat olleet jonkinlaisina assosiaationippuina: yhtä aikaa samasta paikasta hankitut paperit omana pinonaan. Nyt sekoitin pinkat ja järjestin värien mukaan. Heti alkoi tapahtua: paperit, joita en aikaisemmin ole ajatellut käyttää yhdessä, sopivatkin toisiinsa erinomaisesti. Jännä nähdä, mitä alkaa syntyä! mur

    VastaaPoista
  3. Järjestämisessä oli kivaa nimenomaan se, miten se herättää uusia ideoita. Vaikka toki tentitkin ovat tärkeitä. :)

    VastaaPoista