lauantai 23. helmikuuta 2008

Saranat (hinges)

Aloitin scrapbooking-harrastuksen 2004. Löysin harrastuksen sattumalta, Tukholmasta ostamani Memory Makers -lehden innoittamana. Minulle on kehittynyt oma tyyli ja olen ehtinyt jopa hiukan leipiintyä. Siksi perustin tämän blogin.


Haluan
- kokeilla uusia tekniikoita
- muistella jo osaamaani
- oppia suomenkielisen scrapbooking-sanaston!
- löytää uusia ideoita
- ihmetellä ja innostua

Blogin aihepiiri on varmasti lähempänä paperiaskartelua kuin scrapbooking-harrastustani ja se on tarkoituskin. Monet tekniikat ovat kuitenkin samoja. Skräppään joka tapauksessa, nyt yritän lisäksi haastaa itseni oppimaan uutta. Mutta asiaan.
Askartelutarvikkeistani on jo pitkään löytynyt pikkuruisia saranoita (engl. hinges). Scrapbooking-harrastuksessa käytän niitä, jos haluan piilottaa tekstin tai kuvan tai tehdä scrapbook-sivulle minialbumin. Saranoiden mukana tulee niiden kiinnittämiseen pienenpieniä painonappeja (engl. snaps, suomennos on omani), mutta olen itse aina käyttänyt saranoiden kiinnittämiseen haaraniittejä (engl. brads) .


Saranapakkauksen mukana tulevat painonapit todella ovat pieniä ja lyhyitä, enkä edelleenkään tajua, miten saranat voisi niillä kiinnittää. Painonappien kiinnittämiseen käytetään samaa työkalua kuin sirkkarenkaiden (engl. eyelets) kiinnittämiseen -- se ei ole ongelma -- mutta minusta pakkauksen painonapit ovat yksinkertaisesti liian lyhyitä saranoiden kiinnittämiseen.
Oli miten oli, jatkan yrittämistä joku toinen kerta. :)

Tässä kortti kokonaisuudessaan. Kankainen valokuvakulma on tarpeen, jotta saranalla kiinnitetty luukku pysyy sopivassa asennossa eikä repsota. Ja jos joku miettii, miksi teksti kortissa on englanninkielistä, se on menossa ulkomaiselle ystävälle. Luukun taakse piiloutuu varsinainen teksti ja valokuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti